22 Nisan 2014 22:09

Seyitömer’de 20 işçi gözaltına alındı

Kütahya'da bir süre önce özelleştirilen Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim A.Ş.'de işten çıkarılmalarına isyan eden işçilerden 20'si jandarma tarafından gözaltına alındı. İşçilerin 4'ü tutuklanırken 16'sı serbest bırakıldı

Seyitömer’de 20 işçi gözaltına alındı
Paylaş

Kütahya'da bir süre önce özelleştirilen Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim A.Ş.'de işten çıkarılmalarına isyan eden işçilerden 20'si jandarma tarafından gözaltına alındı.

Güvenlik kameraları izlenerek binaların yakılma olaylarına karıştıkları öne sürülen işçiler. sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Geçen hafta perşembe günü, Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim A.Ş.'de işlerinden 1 Mayıs'tan itibaren çıkarılacakları açıklanan 109 işçi ile onlara destek veren arkadaşları tesis bahçesinde toplanıp protesto yürüyüşü yaptı. Yaklaşık 200 işçiden bazıları, daha sonra tesislerdeki yemekhane ve nizamiye binasını ateşe verdi, park halindeki bazı araçları devirdi. Jandarma ve çevik kuvvet polisleri işçilere biber gazıyla müdahalede bulundu. İşçiler de güvenlik güçlerine taş ve yanlarında bulunan pet şişe ile sefer taslarını attı, park halideki bazı araçları ters çevirdi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri olayların ardından kamera görüntülerinin kayıtlarını inceleyerek binaların yakılması ve araçların ters çevrilmesi olaylarına karıştıkları öne sürülen işçilerden 20'sini gözaltına aldı. 20 işçi, yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Fabrikada çalışan ve ismini vermek istemeyen bir işçinin gazetemize verdiği bilgiye göre Adliye’de ifadesi alanın 20 işçiden 16’sı serbest bırakılırken 4 işçi tutuklandı. Fabrikanın tepkileri önlemek için 3 gün tatile çıktığını belirten işçi İşten atmalarla ilgili kararın Perşembe günü verileceğini dile getirdi (KÜTAHYA)

ÖNCEKİ HABER

Roboskililere hakaret eden hakeme dava açıldı

SONRAKİ HABER

Soruşturma komisyonu haftaya kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...