13 Nisan 2014 15:47

İnşaat işçisi babanın çaresizliği

Zonguldak'ta inşaatlarda sıva ustası olarak çalışırken bir yıl önce akut böbrek rahatsızlığına yakalanan 3 çocuk babası Ferhat İnan (36); hastalık, maddi imkansızlık ve bürokratik engeller nedeniyle zor günler geçiriyor.

İnşaat işçisi babanın çaresizliği
Paylaş

Zonguldak'ta inşaatlarda sıva ustası olarak çalışırken bir yıl önce akut böbrek rahatsızlığına yakalanan 3 çocuk babası Ferhat İnan (36); hastalık, maddi imkansızlık ve bürokratik engeller nedeniyle zor günler geçiriyor. Hastalığı nedeniyle 9 aydır işe gidemeyen İnan, malulen emeklilik konusunda çıkan bürokratik engeller yüzünden mağdur edildiğini söyledi.

İnan, “Bir yerde çalışmıyorum. Gelirim yok. Evim yok. Babamın evinde kalıyorum. Eşyalarımız çatı katında duruyor. Çocuklarımdan 2’si okula gidiyor. İkisinin de servis parası var. Doktor bu halde çalışamayacağımı söyledi. Ben nasıl geçineceğim diye düşünürken, ‘Böbreklerinden rahatsızsın, malulen emekli olabilirsin’ dedi. Ben de kabul ettim. Tetkik neticesinde yüzde 76 rapor verildi. Ankara’daki kurumdan yüzde 40’la ret yazısı geldi. Tekrar itiraz dilekçesi gönderdim.” dedi.

Ferhat İnan’ın eşi Özlem İnan ise yetkili kurumların kendilerine sahip çıkmamasına tepkili. İnan, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Geçen ay nakil için böbrek arayışına başladık. Hem parasızız hem de nakil için çalışıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ben hiçbir şey istemiyorum, sadece eşimin hak ettiği maaşı bağlansın. Eşime ve çocuklara baktığım için işe de giremiyorum. Biz sadaka istemiyoruz. Bu adamın iki tane böbreği tükenmiş durumda. Acil nakil gerekiyor. Doktorlarımızla görüşebilirsiniz. Raporlarımız burada. Benim eşim maluliyete hak kazanmış da niye Ankara, bu hakkı vermiyor?​”  (Zonguldak/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Ö.Y Davası\'na çağrı; \'Aklamak için her yolu deniyorlar’

SONRAKİ HABER

Karşı Gazetesi kapanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...