29 Mart 2014 22:57

‘Bu İkiliye Dikkat’

İstanbul Modern Sinema bu yıl İstanbul Film Festivali’nden üç farklı bölümü ağırlıyor: Sinema yazarları ve akademisyenlerin oluşturduğu “Bu İkiliye Dikkat” seçkisi, Türkiye’de sinemanın 100. yılını 38 filmlik çok özel bir programla kutluyor.

‘Bu İkiliye Dikkat’
Paylaş

İstanbul Modern Sinema bu yıl İstanbul Film Festivali’nden üç farklı bölümü ağırlıyor: Sinema yazarları ve akademisyenlerin oluşturduğu “Bu İkiliye Dikkat” seçkisi, Türkiye’de sinemanın 100. yılını 38 filmlik çok özel bir programla kutlarken; bir diğer bölümde 1905 yılında film çekmeye başlayan, Balkanların ilk sinemacıları, Osmanlı vatandaşı Yanaki ve Milton Manaki kardeşlerin restore edilen filmlerinin tamamı gösteriliyor. Üçüncü bölüm “Birinci Dünya Savaşı ve Krizdeki Modernite”, Birinci Dünya Savaşının 100. yıl dönümü için hazırlandı. Film gösterimlerinin yanında, toplam dokuz söyleşi de İstanbul Modern Sinema’da gerçekleşecek.

Festivalin “Bu İkiliye Dikkat” adlı bölümüyle paralel olarak bir dizi ikili sohbet düzenleniyor. ‘Türk Sinemasında Fantastik ve Korku’, ‘Politik Sinemamız Ne Durumda?​’, ‘Sanat Sinemamız Ne Durumda?​’, ‘Video Art ve Türk Sineması’, ‘Nelere Gülüyoruz?​’, ‘Türk Sinemasında Komedi’, ‘Türk Sinemasında Kitsch ve Queer’ ve ‘Belgesel Sinema Yapmak’ gibi başlıkların yer alacağı söyleşiler, Türkiye’den sinema yazarları, akademisyenler ve yönetmenlerin katılımıyla İstanbul Modern’de düzenlenecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ne yaptıysak nafile...

SONRAKİ HABER

Betondaki Çatlaklar İstanbul Film Festivali’nde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...