29 Mart 2014 06:00

Yeniköy’de ‘komşuluk’ kazanacak

Sarıyer’in, Boğaz’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri ve doğal güzelliği ile tanınan Yeniköy Mahallesi’nde muhtarlık seçimi renkli görüntülere sahne oluyor.

Yeniköy’de ‘komşuluk’ kazanacak
Paylaş

Sarıyer’in, Boğaz’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri ve doğal güzelliği ile tanınan Yeniköy Mahallesi’nde muhtarlık seçimi renkli görüntülere sahne oluyor.
 “Kent yönetimine etkin katılım ve temsilin ilk durağının mahalle muhtarlıkları olduğunu ve bu nedenle muhtarlığın mahalle ile belediye arasında bir köprü oluşturduğunu” belirten Yeniköy Muhtar Adayı Tülay Karakartal Cebe, tanıtım sürecinde klasik yöntemlerin dışına çıkması ile dikkat çekiyor.
Sokaklarda, parklarda, pazarlarda tanıtım stantları kuran “Herkesin kendi sokağının, mahallesinin temsilcisi olacağını ve mahalle ilgili kararları bu şekilde oluşacak halk meclisi ile birlikte alacaklarını” söyledi.
İnternet üzerinden de soruları cevapladığını belirten muhtar adayı, seçim öncesi bir düğün salonunda gerçekleştirdiği kadın buluşmasını, “Biz kadınlar bir arada güçlüyüz. Kadın dayanışmasının önemini vurgulamak ve kadın emeğinin değerlendirilmesine yönelik projelerimi paylaşmak için böyle bir toplantı planladım” diye açıkladı. “Neden muhtarlık” sorusunu yönelttiğimiz Yeniköy Muhtar Adayı Tülay Karakartal Cebe, “Kente sahip çıkma bilincinin ilk oluşması gereken yer yaşadığımız mahallemiz diye düşünüyorum. Geniş bir aile diye düşünüyorum mahalleyi. Yetişkinleriyle, çocuklarıyla, yaşlılarıyla, engellileriyle, esnafıyla, doğasıyla büyük bir aile. Yapılacak çok iş var diyerek çıktım bu yola. Katıldığım sosyal sorumluluk projeleri de bu kararı almamda etkili oldu. Aza listesini oluştururken mahallede yaşayan herkesin temsil edilmesine dikkat etmeye çalıştım. Bu, sokak sokak ev ev herkese ulaşmada ve imkanları ihtiyaçlarla buluşturmada çok önemli. Kazanırsam komşuluk kazanacak, hakça hizmetten herkes faydalanacak.” diye cevap verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Gebze’de halk toplantısı yaptı

SONRAKİ HABER

Didim’de seçim şöleni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...