25 Mart 2014 12:28

BDP Erzurum adayı iddiaları yalanladı

BDP Erzurum Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Cüneyt Laloğlu, kendisi ve partisi hakkındaki ‘AKP’den para aldılar, AKP lehine çalışıyorlar iddialarını yalanladı.

BDP Erzurum adayı iddiaları yalanladı
Paylaş

BDP Erzurum Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Cüneyt Laloğlu, kendisi ve partisi hakkındaki ‘AKP’den para aldılar, AKP lehine çalışıyorlar iddialarını yalanladı.

BDP il binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Laloğlu, BDP’nin yerel seçimlerde iddialı olduğu güney ilçeleri Karayazı, Karaçoban, Hınıs ve Tekman’da kendileri hakkında “AKP tarafından verilen 7 trilyonu alarak ortadan kayboldular. BDP’liler, MHP kazanmasın diye Büyükşehir Belediyesi için AKP’ye oy verecek” iddiaları yayıldığını belirterek, “AKP’nin siyaset tarzı budur” dedi, iddiaları, ‘kirli iftira’ olarak niteledi. AKP’nin bu tür kirli iddialarla seçim çalışması yürüttüğünü söyleyen Laloğlu, “Bir hırsız varsa o da ayakkabı kutularında trilyonlar çıkanlardır. Ses kayıtlarında oğluna ‘paraları ortadan kaldırın’ talimatı verenlerdir” dedi.

BDP’nin, Erzurumlulara barış elini uzattığını dile getiren Laloğlu, “AKP seçim çalışmalarını iftiralarla sürdürüyor. Benim seçim bölgem Erzurum’un tüm ilçeleri. Her ilçede bir hafta kaldığım sırada yokluğumdan istifade, iddialı olduğumuz ilçelerde ve merkezde Kürtlerin yoğun olarak yaşadıkları yerlerde AKP’liler evleri dolaşarak ‘BDP’li Laloğlu partimiz tarafından verilen 7 trilyon parayı almış bizim partiyle anlaşmış ortalıktan kaybolmuş. Büyükşehir oyunuzu AKP’ye verin MHP kazanmasın’ demişler. Ben buradayım hiçbir yere de gitmedim. Bu çirkin iftiralar AKP’nin klasik seçim çalışmalarıdır” diye konuştu.

Halkın iradesinin hiçbir güç tarafından satın alınamayacağını belirten, “Hiçbir kimsenin bir halkın iradesini satacak gücü de yoktur. Hiç bir parti ile anlaşmadık. Ne kendimizi satıyoruz ne de oyumuzu. Bu yalanı yayanların ne İslamla ne de insanlıkla ilişkisi var” dedi.

Erzurum da Kürt halkının birliğini sağladıklarını, kendileri için en büyük kazanımın da bu olduğunu belirten Laloğlu,”Erzurum da biz kazanmışız, koltuk peşinde değiliz. Karayazı, Karaçoban, Hınıs ve Tekman belediyelerini kazanıyoruz. Çat ve Köprüköy ilçelerinde ise iddialıyız. Bizim davamız demokrasidir, barıştır, insan onurudur. Üç kuruş para değil” şeklinde konuştu. (Erzurum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sabah’ın ‘Ak’lama Öztürk haberi

SONRAKİ HABER

Zirvedekiler Chicago’dan elleri boş dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...