20 Mart 2014 15:24

Tüzel: O bekçi taşeron işçi mi?

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Mersin'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasıyla ilgili soru önergesi verdi.

Tüzel: O bekçi taşeron işçi mi?
Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Mersin'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasıyla ilgili soru önergesi verdi. BTS’nin açıklamasına değinen Tüzel, şu sorulara yanıt istedi:

*Günde on bin kişinin geçtiği ve sürekli kazaların olduğu Bağcılar Hemzemin Geçidi neden modernize edilmemiştir?  Sendika ve meslek örgütlerinin uyarıları neden dikkate alınmamıştır?
*Kaza sırasında görevli olan bekçi demir yolu çalışanı mı, yoksa hizmet alım yolu ile çalıştırılan personel midir? Bu personel kaç yıldır demir yolunda çalışmaktadır? Bu personele mesleki eğitim verilmiş midir? Verilmiş ise, kaç kez ve hangi tarihler arasında verilmiştir?
*Bariyerlerin inmediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise, binlerce insanın geçtiği hemzemin geçitlerinde kontrolün, bir bekçinin dikkatine ve sorumluluğuna bırakılması, kamu idaresinin ve hükümetin sorumluluğunu ortadan kaldırır mı?
*Demir yollarında hizmet alım yoluyla, düşük ücretli, güvencesiz, kuralsız, özlük haklardan yoksun taşeron personel çalıştırmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?
*Hemzemin geçitlerin kaldırılarak trafiğin alt ya da üst geçitlere aktarılması yönünde çalışmanız var mı? Varsa bunlar nerelerdedir ve ne zaman bitirilecektir?
*Alt geçit veya üst geçit yapılmasının imkansız olduğu geçitler nerelerdedir ve bu geçitlerin bekçili bariyerli hemzemin geçide dönüştürmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır?
*Bakanlığınızca, hemzemin geçit kazalarını ve bu kazaların yol açacağı can kayıplarını önlemek için ilgili kurumlarla birlikte ne tür çalışmalar yapılmaktadır? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ethem Sarısülük\'ün kardeşlerinin de hapsi istendi

SONRAKİ HABER

Taşlıçay\'da bir silikozis hastası daha yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa