15 Mart 2014 19:17

Gezi'den hırsız vaar'a Kayseri Beşiktaş Topluluğu

Bizler topluluk olarak ezene karşı ezilenin, haksıza karşı haklının, hırsıza karşı namusuyla para kazananın, sıcak villalarda oturanlara karşı Van’da üşüyenlerin yanındayız!

Gezi\'den hırsız vaar\'a Kayseri Beşiktaş Topluluğu
Paylaş

Ahmet AKARSU
Kayseri


Kayseri’de başta Gezi eylemleri olmak üzere bir çok eylemde gördüğümüz, kendilerini “Kayseri Beşiktaş Topluluğu” olarak nitelendiren taraftar grubunda bulunan arkadaşlarımızla “Hırsız vaar!” eyleminde sohbet etmeye başlıyoruz ve eylem sonrası sohbetimiz devam ediyor.

Neden Kayseri Beşiktaş Topluluğu? Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Tabi ki... Bizler Kayseri’de taraftar grubuyuz. Kenidimize “Beşiktaş Topluluğu” diyoruz çünkü Kayseri Kartalları, Lise BJK ve çArşı olarak ayrılıyoruz. Ayrılık demeyelim de ortak noktada birleşiyoruz. Tek nefes, tek ses olduğumuz yer BEŞİKTAŞ. (“Takımın ismini küçük yazmazsan abi”, kırmıyoruz arkadaşları büyük yazıyoruz.)

VAZGEÇİLMEZİMİZ BEŞİKTAŞ

Peki, Kayseri’de topluluk olarak neler yapıyorsunuz?

çArşı olarak da Lise BJK olarak da bizler toplumsal sorunlara yakın duruyoruz. Van’da arkadaşlarımız, kardeşlerimiz üşüyorken “Biz de Kayseri’de üşüyoruz!” diyerek atkı toplayıp gönderdik. Ayrıca kan bağışları yapıyoruz. Tabi vazgeçilmezimiz BEŞİKTAŞ maçlarını kafede birlikte izliyoruz. Belirli buluşma noktalarımız var. Mesela deplasmanlara Emirgan Parkı’nda buluşur gideriz.

Taksim Direnişi öncesi ve sonra çArşı grubu ön plana çıktı. Gezi’deki direnişleri ve sayı olarak fazla katılımları Kayseri’yi etkiledi mi?

Bir ara Kayseri’de çok bir araya gelemiyorduk. Aramızda fabrikada çalışanından tutun da okuyanına, boşta gezenine kadar farklı insanların yer aldığı karışık bir grubuz. Kayseri’de bir araya gelememizin bir sebebi de politik anlamda farklı görüşlere sahip olmamız. Bu durumu bir türlü aşamadık. Onun için tam anlamıyla “muhalif” bir taraftar grubuyuz diyemiyoruz tabi Kayseri için. Fakat Gezi’nin bizde etkisi büyük oldu. Hatta Beşiktaş Topluluğu’nu toparlayan bir  hal aldı bizim için. İlk günkü eyleme 300 kişi civarında katılmıştık. Bir de Gezi’ye yönelik “Bir kurban seçilecekti, o da çArşı oldu” diyebiliriz.

Gezi’nin akılda kalan sloganlarından bir tanesi  de “çArşı, Faşizme Karşı” sloganı. Kayseri’de görüş ayrılıkları olduğunu söylediniz, bu durum sloganlarınızı nasıl etkili-yor?

Slogan atma noktasında herkes tek dil, tek ağız oluyor. Geleneğimiz böyle diyebilirim. Kayseri’de de topluluk içindeki herkes “BEŞİKTAŞ ÇARŞI, FAŞİZME KARŞI” sloganını atar, atacaktır da.


HAKSIZIN KARŞISINDA HAKLININ YANINDAYIZ

Kayseri insanının taraflara bakış açısı nedir sizce? Topluluğa bir etkisi oluyor mu?

Kayseri’de insanlar çocuklarını böyle şeylerden uzak tutmaya çalışıyorlar. Bizler dışardan bakıldığında sert görünürüz. Sebebi de BEŞİKTAŞ’lı olmamız. Aileler taraftar meselesine çok sıcak bakmazlar. Bu da bizim bir arada bir şeyler yapmamızı ve sayımızın artmasını olumsuz etkiliyor. Bunun farkındayız. Bizler topluluk olarak ezene karşı ezilenin, haksıza karşı haklının, hırsıza karşı namusuyla para kazananın, sıcak villalarda oturanlara karşı Van’da üşüyenlerin yanındayız!

ÖNCEKİ HABER

Hewsel Çı Dıbeje

SONRAKİ HABER

Bir eksiğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...