09 Mart 2014 09:53

239 kişiyle kaybolan Malezya uçağı aranıyor

Güneydoğu Asya ülkeleri, 227 yolcu ve 12 mürettebatla Güney Çin Denizi'nde kaybolan Malezya Havayolları uçağını arama çalışmalarını sürdürüyor. Vietnam hükümeti, 15 kilometre uzunluğundaki iki yağ tabakasının bir yolcu uçağının bırakmış olabileceğini belirtti. Ancak yağ tabakalarını kayıp uçağın bıraktığı bilgisi doğrulanmadı.

239 kişiyle kaybolan Malezya uçağı aranıyor
Paylaş

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken Malezya ve Vietnam arasında radarlardan kaybolan Malezya Havayolları uçağı kalkışın ardından dün Türkiye saatiyle 20.40'ta radarlardan kayboldu. Uçağın enkazına henüz rastlanamadı, ancak arama çalışmalarına katılan Vietnam uçakları denizde iki yağ tabakasına rastlandığını duyurdu. Vietnam hükümeti, 15 kilometre uzunluğundaki iki yağ tabakasının bir yolcu uçağının bırakmış olabileceğini belirtti. Ancak yağ tabakalarını kayıp uçağın bıraktığı bilgisi doğrulanmadı.
Kayıp uçaktaki yolcu ve mürettebatın yakınlarına havaalanlarında yardım verilirken, Malezya Ulaştırma Bakanı Hişamüddin Hüseyin "Uçağın yerini tespit etmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Malezya Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı kayıp yakınlarına yardımcı olmaya odaklandıklarını ve ailelerin yüzde 80'ine ulaştıklarını belirtti. Vietnam hükümetinin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre uçak Vietnam'ın güneyinde radardan kayboldu.

14 ÜLKEDEN YOLCUSU VARDI
Uçağın son olarak Ca Mau Körfezi'nde görüldüğü ancak yerinin tam olarak belirlenemediği kaydedildi. Boeing B777-200 tipi uçak ikisi çocuk 227 yolcu ve 12 mürettebat taşıyordu. Malezya Ordusu ilk aramadan sonuç alınamamasından sonra, ikinci dalga gemi ve helikopterlerin gönderildiğini açıkladı. Malezya Başbakanı Necib Razak ABD'nin de arama uçağı göndermeyi kabul ettiğini söyledi. Çin iki kurtarma gemisi gönderirken, Filipinler üç askeri uçak ve üç devriye gemisi yolladı. Singapur da arama çalışmalarına katılırken, uçak ve gemi gönderen Vietnam bölgedeki balıkçılara da uçağa dair izler gördükleri takdirde bildirmelerini istedi.

Uçaktaki yolcuların 14 farklı ülkeden olduğu kaydedildi. Yolcuların 152'sinin Çinli, 38'inin Malezyalı, altısının Endonezyalı ve sekizinin Avustralyalı olduğu açıklandı. Uçağın kaybolduğu sırada 10,700 metre yükseklikte seyrettiği ve pilotların herhangi bir sorundan bahsetmediği vurgulandı. Malezya Havayolları bölgenin en büyüklerinden biri ve her gün 80 farklı noktaya yaklaşık 37 bin yolcu taşıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP’ye Londra’da yoğun ilgi

SONRAKİ HABER

Beyoğlu\'nda yabancı uyruklu 2 kişi öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...