08 Mart 2014 18:43

Taksim'de kadınlara polis barikatı

'Bu akşam Taksim Meydanı’nı alacağız' diyen binlerce kadın Galatasaray Lisesi önünde buluşup Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Taksim Gezi Parkı merdivenlerinde açıklama yapmak isteyen kadınlara ise polis saldırdı. Saldırı sonrası Taksim'e yapılan eylem çağrısı nedeniyle Gezi Parkı halka kapatıldı.

Taksim\'de kadınlara polis barikatı
Paylaş

İstanbul Feminist Kolektif'in çağrısıyla geleneksel hale gelen "12. Feminist Gece Yürüyüşü" için kadınların Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelmesi öncesinde polis, Taksim'i yine ablukaya aldı. Taksim Anıtı çevresi polis bariyerleri ile yerleştirilirken, Gezi Parkı merdivenlerine ve Taksim Metro İstasyonu girişine onlarca polis konumlandırıldı. Yine kadınların yürüyüş gerçekleştireceği İstiklal Caddesi'nin girişine de iki adet TOMA yerleştirildi. Alınan yoğun polisiye önlemlere rağmen Galatasaray'da buluşan kadınlar buradan açtıkları pankart ve dövizler ile Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Fakat meydana yakın bir nokta olan Zambak sokak girişinde kadınların önünü polisler tarafından kesildi. Caddeye barikat kuran polisler kadınların meydana çıkmasını engelledi. Kurulan barikata rağmen meydana çıkmak için geri adım atmayan kadınlar, polis barikatına yüklendi.

Bu sırada polis kadınların barikattan uzaklaştırmak için gaz bombası kullandı. Atılan gazlardan bazı kadınlar etkilense de kadınlar caddeyi terk etmedi. Meydana çıkmakta kararlı olan kadınlar, attıkları sloganlarla protesto ettikleri polisin barikatı kaldırmasını bekliyor. 

Eylem komitesinin eylemi sonlandırma çağrısının ardından kadınlar dağılmaya başladı.


(Fotoğraf: Fatih Pınar)

ANKARA
Ankara'da da Feminit Yürüyüş başladı...

GEZİ PARKI KAPATILDI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Gezi Parkı merdivenlerinde eylem yapmak isteyen gruba polis saldırdı. Polis, kadınları çember içine alarak Gezi Parkı’ndan uzaklaştarımaya çalıştı.

Kadın Cinayetlerinİ Önleyeceğiz Platformu üyesi yaklaşık 50 kadın, Gezi Parkı önünde eylem yapmak istedi. Merdivenlere çıkan kadınlara polis izin vermedi. Bu nedenle kadınlarla polisler arasında arbede çıktı. Polis grubu çember içine aldı ve parktan uzaklaştırdı. 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' şeklinde slogan atan kadınlar çevik kuvvet polisine tepki gösterdi. Eylem sırasında sivil polisin bir kadına tekme attığı görüldü

Bu arada Taksim'e yapılan eylem çağrısı nedeniyle Gezi Parkı vatandaşlara kapatıldı.
 

ÖNCEKİ HABER

Roboski\'de binler adalet için yürüdü

SONRAKİ HABER

Obama, Erdoğan\'ı yalanladı: \'Mesaj alındı\' demedim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa