04 Mart 2014 13:18

Uğur Meleke, Milliyet’ten kovuldu mu?

Spor yazarı Uğur Meleke'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fenerbahçe kongresini etkilemeyi amaçladığı iddia edilen ses kayıtlarını değerlendirmesinin ardından Milliyet gazetesinden gönderildiği iddia ediliyor. Meleke, dün akşam CNNTürk ekranlarında yayınlanan 5N1K programına katılmıştı.

Uğur Meleke, Milliyet’ten kovuldu mu?
Paylaş

Spor yazarı Uğur Meleke'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fenerbahçe kongresini etkilemeyi amaçladığı iddia edilen ses kayıtlarını değerlendirmesinin ardından Milliyet gazetesinden gönderildiği iddia edildi. Ancak Uğur Meleke, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Gazetedeyim. 10 yıldır çalıştığım Milliyet'te görevime devam ediyorum. Herkese gönderdikleri içten mesajlar için sonsuz teşekkür ederim" dedi.

Uğur Meleke dün akşam CNNTürk ekranlarında yayınlanan 5N1K programına katıldı. Sunucu Cüneyt Özdemir’in Başbakan’ın ses kayıtları ile ilgili sorularını yanıtlayan Meleke, Erdoğan’ın tavrını eleştirdi. Meleke, Başbakan Erdoğan’ın Fenerbahçe’de etkin olmak istiyorsa bunun yolunun kendisinin her defasında işaret ettiği sandıktan geçtiğini ifade etti ve “Başbakan Fenerbahçe’de etkili olmak istiyorsa başkanlığa adaylığını koyar ve seçime girer. Bunun yolu kendisinin de her defasında işaret ettiği gibi sandıktan geçiyor” şeklinde konuştu.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı da eleştiren Meleke, “Aziz Yıldırım her defasında en temiziz diyenden daha temiz olduklarını iddia ediyor. Bu işin grisi beji olmaz ya siyahsın ya beyaz. Aziz Yıldırım daha net konuşmalı” ifadelerini kullandı.
Bütün bu konuşmaların ardından Uğur Meleke’nin Milliyet gazetesinden gönderildiği iddia edildi.
Konu Twitter’da da gündeme oturdu. Spor yazarı Orhan Uluca Twitter hesabından şunları yazdı: Uğur Meleke'ye Milliyet'ten ulaşmış şu zamana kadar bir tebligat yok. İçeriden (bana) gelen bilgi ise "Yazısı gelirse yayınlamayın" emri. Uğur Meleke sonuçlarıyla ilgilenmiyor. Önemli olan kendi vicdanında doğru yapıyor hissi. Ben düşündüğümü söyledim dedi. hepsi sadece bu.
5N1K programı sunucusu Cüneyt Özdemir de Twitter’da konuyla ilgili şu yorumu yaptı: Milliyet gazetesi bu akşam 5n1k'ya katıldığı için gazeteci Uğur Meleke'nin işine son verirse çok büyük bir skandal olur... Uğur Meleke'nin sırf düşüncelerini açıkladığı için işine son verilirse, Milliyet gazetesinin tüm köşeyazarları için meşruiyet krizi başlar.”
Uğur Meleke’nin  Erdoğan Demirören’in sahibi olduğu Milliyet gazetesinden gönderildiği iddiasına sosyal medya kullanıcılarından da tepki geldi.

Enver Aysever:
Uğur Meleke dürüst, yiğit gazeteci.
Harun Tekin: bu ülkede herkes işini uğur meleke'nin kendi işini yaptığının 10da 1i kadar iyi yapsaydı burası bambaşka bir yer olurdu.
Selami İnce:  Mehmet Metiner konuşurken Uğur Meleke'yi işten atmışlar.
Vartan Estukyan: Uğur Meleke bugün 5N1K'da söylediklerinden sonra yazarı olduğu Milliyet gazetesinden atılmış. Doğru, sansür yok, doğrudan işe son veriliyor.
Dağhan Irak:  Uğur Meleke'nin gitmesi Uğur'un değil Milliyet'in kaybı. Böyle bir medya-iktidar-spor ortamında yaşamaksa hepimizin kaybı. Geçmiş olsun.

Uğur Meleke ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Gazetedeyim. 10 yıldır çalıştığım Milliyet'te görevime devam ediyorum. Herkese gönderdikleri içten mesajlar için sonsuz teşekkür ederim" dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

\'Şu an gerek yok ama gerekirse asker kullanabiliriz\'

SONRAKİ HABER

Kardeşinin katledilmesi intihara sürükledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...