28 Şubat 2014 13:04

Sürgün İnek

Şevket ve Cemile kendi halinde yaşayan, birbirlerini ve inekleri Sarıkız’ı çok seven bir çifttir. Bu çiftin hayatları ineklerinin Atatürk büstünü kırmasıyla birden bire içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu olayın çığ gibi büyüdüğüne, hadisenin köy sınırlarını aştığına, şaşkınlık ve korkuyla şahit olurlar. Muhtarından, ihtiyar heyetine, bürokratından, askerine herkes bir ineğin peşine düşer. Mesele büyüdükçe ilgili bütün kişiler kendilerini trajikomik bir hal içinde bulur.

Sürgün İnek
Paylaş

Ayhan Özen’in yönettiği ve Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Fırat Tanış ile Cezmi Baskın’ın oynadığı Sürgün, 28 Şubat 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Atmosfer Film tarafından vizyona çıkarıldı.
 

 

FİLMİN KONUSU:

28 Şubat sürecinde Gomalak adında bir köyde yaşayan insanların, köydeki bir ineğin Atatürk büstünü kırmasıyla endişelenmesi ve korkuya kapılmaları anlatılıyor. Bütün idari ve mülki amirlerin ineğin peşine düşmesiyle işler içinde çıkılmaz bir hal alır ve sonunda inek sürgün edilir. İneğin sahipleri olan Şevket (Hasan Kaçan) ve Emine (Şebnem Sönmez), hayvanlarını kurtarmanın bir yolunu bulmak zorundadır.

ÖNCEKİ HABER

Kapital

SONRAKİ HABER

Meydan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa