18 Şubat 2014 16:07

Mansur Yavaş’a destek afişi sahipsiz kaldı

Ankara’da sokaklara ‘sol örgütlere’ Mansur Yavaş’a destek verin çağrısı yapılan afişler asıldı. Ankara’nın tüm semtlerine ve sokaklarına hızla yayılan afişleri kimse sahiplenmedi.

Mansur Yavaş’a destek afişi sahipsiz kaldı
Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara

Ankara’da sokaklara ‘sol örgütlere’ Mansur Yavaş’a destek verin çağrısı yapılan afişler asıldı. Ankara’nın tüm semtlerine ve sokaklarına hızla yayılan afişleri kimse sahiplenmedi. Kimlerin hazırladığı ve astığı henüz bilinmeyen afişlere ilişkin CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Zafer Gür, “Gökçek, sağ oyları kaybetme korkusu” nedeniyle böyle bir afiş hazırlatmıştır iddiasında bulundu.

Ankaralılar sabah saatlerinde üzerinde, “Sol örgütler, sosyal demokratlar, devrime gönül verenler, halkın hakları mücadelesine inananlar, faşizme karşı sosyalizm yolunda omuz omuza, oylarımızı bölmeyelim. CHP  Anakent Adayı Mansur Yavaş’ta birleşelim. Birlik-Mücadele-Zafer” sloganlarının yer aldığı afişlerle karşılaştı.  

İÇİMİZE SİNSİN SİNMESİN ADAYIMIZ

Afişlerin CHP tarafından yapıldığı iddialarını sorduğumuz CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Zafer Gür, afişleri sahiplenmedi. Afişlerin sökülmesi için harekete geçtiklerini anlatan Gür, “Bu afişler kesinlikle ne bizim, ne de radikal sol örgütlerimiz tarafından hazırlanıp asılmış afişler değildir” dedi.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Yavaş’a gidecek sağ oyların önünü almak için böyle bir afiş hazırlatmış olabileceğini söyleyen Gür, “Adayımız Mansur Yavaş için sağdan gelecek oylar var. Bunu hazmedemeyenler çeşitli yollara başvuruyor. Sol örgütler tarafından eleştirilen adayımız için bu afişleri radikal sol örgütlerimizin yaptığını söylemek yersizdir. Kimi sol örgütlerle görüştük. İlgileri olmadığını söylediler. İçimize sinsin sinmesin, ayrı bir tartışma konusudur. Sonuçta Yavaş adayımızdır. Ancak bu ve benzeri afişlerle bir çağrımız yoktur” diye konuştu.
 

ÖNCEKİ HABER

Terlik fabrikasında yangın

SONRAKİ HABER

KA-EM: Taşeronluğu yaygınlaştırma girişimine karşı mücadele edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...