18 Şubat 2014 14:30

Hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrenin

YSK, 2014 yerel seçimleri için sandık bilgisi sorgulama hizmetini başlattı. Bugün itibariyle sandık sorgulaması YSK sitesinden yapılabiliyor. Sandık sorgulama için, YSK sitesine girip istenen bilgileri doldurarak, nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

Hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrenin
Paylaş

YSK, 2014 yerel seçimleri için sandık bilgisi sorgulama hizmetini başlattı. Bugün itibariyle sandık sorgulaması YSK sitesinden yapılabiliyor.

Sandık sorgulama için, YSK sitesine girip istenen bilgileri doldurarak, nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

YSK'nın sitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

BAŞKA İLDE OY KULLANMAK MÜMKÜN MÜ?
Seçmenler, nüfus müdürlüğüne devamlı olarak oturduklarını bildirdikleri yerleşim yeri adresinde oylarını kullanmak zorundadır. Askı süresi içinde adres değişikliğini yapmayan seçmenler kayıtlı oldukları sandık dışında oylarını kullanamazlar.

YURT DIŞINDA YAŞAYAN SEÇMENLER NASIL OY KULLANACAK?
Yurt dışında yaşayan vatandaşlar, 09.05.2012 tarihinde kabul edilen 6304 sayılı Kanun gereği, Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olmaları halinde, Yüksek Seçim Kurulunca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde, 09.05.2013 tarihinden sonra yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi, Halkoylaması ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışı temsilciliklerinde kurulacak sandıklarda oy kullanabilecekler. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Baydemir: Artık ampule güvenmeyin!

SONRAKİ HABER

Kürkçü: Erdoğan\'ın Gezi\'deki iki büyük yalanı...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...