17 Şubat 2014 15:04

‘Bu karardan utanç duyuyoruz’

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eğitim Sen’in gerçekleştirdiği greve katıldıkları gerekçesiyle Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, 11 araştırma görevlisi hakkında soruşturma açtı. Bugün Nişantaşı’nda bulunan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi önünde asistanlara destek vermek için basın açıklaması yapıldı.

‘Bu karardan utanç duyuyoruz’
Paylaş

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eğitim Sen’in gerçekleştirdiği greve katıldıkları gerekçesiyle  Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, 11 araştırma görevlisi hakkında soruşturma açtı.
Araştırma görevlilerinin 8’ine ise Ethem Sarısülük’ü öldüren polise verilen cezanın aynısı verildi; 24 ay kıdem durdurma cezası. Diğer 3 kişinin akıbeti ise belli değil.

Bugün Nişantaşı’nda bulunan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi önünde asistanlara destek vermek için basın açıklaması yapıldı. Açıklama milletvekilleri, sanatçılar, siyasal partiler, sendikalar, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla kitlesel bir eyleme dönüştü.

Basın açıklaması yapılan alana Eğitim Sen ve KESK üyeleri “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları ile geldi.

Açıklamaya HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar, CHP milletvekilleri Şafak Pavey ve Aykut Erdoğdu, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç katıldı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi önünde yapılan açıklamayı okuyan Eğitim Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi Başkanı İsmet Akça, “Üyelerimizi işsizlikle korkutmaya çalışarak işlerini halletmeye çalışıyorlar. Eli satırlı gruplara da destek veriyorlar. Dekan Yusuf Devran kendisi gibi düşünmeyenleri üniversitede barındırmak istemiyor” diye konuştu.

Akça taleplerini ise şu şekilde sıraladı: “Üyelerimize verilen cezaların iptal edilmesine, anayasal ve sendikal hakların kullanılması talep ediyoruz. Bu öyle bir ceza ki adeta mesaj. Bir yanda katiller, bir yanda bilim insanları. Biz bilim emeği için buradayız. Çünkü biz birliğimize, örgütlülüğümüze güveniyoruz” dedi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, “Bilim emekçilerine, Ethem Sarısülük’ü öldüren katille aynı ceza verilmesinde utanç duyuyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından içeriye girmek isteyen öğrenciler başka fakülteden iddiasıyla gerekçesiyle güvenlik tarafından okula alınmadı. Bunun üzerine çıkan kısa süreli bir arbede çıktı. (İstanbul/EVRENSEL)


'BASKILAR ÜNİVERSİTELERİ DİRENİŞ ALANINA ÇEVİRİR'

Marmara Üniversitesinde KESK’in Gezi direnişinin ilk günlerde yaptığı greve katıldıkları gerekçesiyle 11 akademisyene verilen kıdem durdurma cezası Ankara’da da protesto edildi.

Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şubenin (Üniversiteler Şubesi) çağrısıyla Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde toplanan akademisyenler, giriş kapısına yürüdüler. “Her yer Marmara her yer direniş”, “Diren Marmara seninleyiz” sloganları atılan eylemde, “Özgür bilim, demokratik üniversite” dövizleri taşındı. Öğrenciler ve üniversite çalışanlarının da destek verdiği akademisyenler adına Araştırma Görevlisi Aysun Gezen konuştu. Gezen, “Bizleri yoksullaştıran, yoksunlaştıran, haklarımız ve güvencelerimizi birer birer tırpanlayan, dilimize ve kültürümüze kelepçe vuran, kendilerine muhalif her ses polisle, yargıyla karşılık verenler bilmelidirler ki, bugün Marmara Üniversitesi, yarın tüm üniversiteler birer direniş mekanları olarak iktidarınızın karşısına dikilecektir” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Binlerce Gebzeli rantsal dönüşüme karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

Öğretmen sürgününe tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...