12 Haziran 2011 16:49

Engelliler yine düşünülmedi

12 Haziran genel seçimlerinde oy kullanacakları okullara gelen ağır bedensel engelli vatandaşlar, yine önce merdiven sonra sandık görevlileri engeliyle karşılaştı. Samsun’da yaşayan birçok engelli seçmen, sandık başkan ve görevlilerinin ‘İl Seçim Kurulu’nun kararı var, sırtınıza alın getirin’ şartı sebebiyle

Engelliler yine düşünülmedi
Paylaş

ENGELLİLER ZORLANDI

Çeşitli kentlerde, engellilerin oy kullanmasını zorlaştıran engeller bu seçimde de sürdü. Samsun’da yürümekte zorluk çeken Saliha Ocak da yürüme aparatı yardımıyla geldiği sandık başında oyunu kullandı. 85 yaşındaki Mehmet Yanmış ve 81 yaşındaki Sabri Günal da baston değnekleri ve yakınlarının yardımıyla oyunu verdi. 1994 yılında inşaattan düşmesi sonucu belden aşağısı felçli kalan Ali Bektaş (51) oyunu kullanmak için geldiği Necatibey İlköğretim Okulu’nda büyük zorluk yaşadı. Seçmen sandığının ikinci katta olması nedeniyle yakınları ve vatandaşların yardımı ile ikinci kata çıkan Bektaş, oyunu kullandı. Bu duruma tepki gösteren Bektaş, “Sandık başkanı inisiyatifini kullanarak oyumu aşağıda kullandırsaydı daha iyi olurdu, maalesef öyle olmadı” diye konuştu.

OYUNA SAHİP ÇIKTI

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde 95 yaşındaki Mihdiye Aslan, zor yürümesine rağmen oyunu kullanmayı ihmal etmedi.
Mardin’in Kızıltepe İlçesi’ne bağlı Yenimahalle’de zor yürüyebilen 95 yaşındaki Mihdiye Aslan’ın oy kullanmaktaki azmi görenleri şaşırttı. Duvarlara tutunarak yürüyerek geldiği okulda oyunu kullanan Aslan, “Neden bu halde oy kullanmaya geldin nine?​” diye soranları ise tersledi. Soruya tepki ile cevap veren Aslan, “Torunlarımın geleceği için, Kürtlerin özgürlüğüne inandığım için, barışa inandığım için namusum olan oyumu kullanmaya geldim” dedi.

90 YAŞINDA SANDIK BAŞINDA

Malatya’da 90 yaşındaki kadın, oy kullanacağı sınıfa torununun ve sandık görevlilerinin yardımıyla sandalye üzerinde gitti. 90 yaşındaki Cemile Aluçlu, araçtan indikten sonra oy kullanacağı birinci kattaki sınıfa gitmek istedi. Yakınlarının koluna girip yürütmeye çalıştığı yaşlı kadın, okulun girişindeki üç basamaklı merdiveni dahi çıkmakta zorlanınca torunu Sedat Aslanalp ve seçim görevlileri yardımına yetişti. Oy pusulasını alan yaşlı kadın için seyyar kabin yanına kadar taşındı. Yaşlı kadın torununun yardımıyla kabin içinde oyunu kullandı.

AMBULANSLA OY KULLANMAYA GİTTİ

Bursa’da, bir kalp hastası, ambulansla oy kullanacağı sandığa götürüldü. 68 yaşındaki İsmail Bayram, yapılacak ameliyat öncesi oyunu kullanmak istediğini söylemesi üzerine ambulansla doktor gözetiminde köyüne gönderilen Bayram, sedye üzerinde sandığa götürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta patlama: 20 yaralı

SONRAKİ HABER

3 bin 147 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa