07 Şubat 2014 18:16

Bosna Hersek'te işsizliğe karşı eylemler büyüyor

Bosna Hersek'te Tuzla kentindeki kamu çalışanlarının bazı fabrikaların özelleştirilmesi ve aylardır maaşlarının ödenmemesini protesto etmek için başlattığı eylemler büyüyor.

Bosna Hersek\'te işsizliğe karşı eylemler büyüyor
Paylaş

İşsizlik oranının resmi rakamlara göre yüzde 27'yi bulduğu Bosna Hersek'te Tuzla kentindeki kamu çalışanlarının bazı fabrikaların özelleştirilmesi ve aylardır maaşlarının ödenmemesini protesto etmek için başlattığı eylemler büyüyor.

Eylemler sırasında başkent Saraybosna'daki hükümet binası ateşe verilirken polis eyleme sert müdahale bulundu.  Cuma günkü saldırılarda toplam 150 kişi yaralandı.

Eylemler ülkenin diğer kentlerine de yayılırken, Saraybosna Devlet Hastanesi yetkilileri şu ana kadar 34 kişinin hastaneye başvurduğunu bildirdi.  Polisin eylemi dağıtmak için biber gazı ve plastik mermi kullandığı aktarıldı.

Tuzla'daki eyleme bugün 6 bin kişinin katıldığı belirtilirken Bosna’nın dördüncü büyük kenti Zenitsa’daki hükümet binası ve devlete ait araçların ateşe verildiği bildirildi.

İŞSİZLİK YÜZDE 27

Çarşamba günü Tuzla'da maaşlarının ödenmemesini protesto eden kamu çalışanları polis müdahalesiyle karşılaşmıştı. Olaylar sonucu 14 kişi yaralanmış, 22 kişi tutuklanmıştı.

Yaklaşık 3 milyon 800 bin kişinin yaşadığı Bosna Hersek’te işsizlik oranı resmi verilere göre yüzde 45. Gençler arasında işsizlik ise yüzde 60’larda. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Rio\'da yine ulaşım zammı, yine protesto

SONRAKİ HABER

Kaçırılmak istenen uçakta tüm yolcular tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...