07 Şubat 2014 13:13

Kadınlar çalışmazsa işsizlik bitermiş!

Ülkemizde son günlerde yaşananları incelediğimizde paniğe kapılmamak, bir kadın, anne ve çalışan bir birey olarak endişe duymamak elimde değil. Yolsuzluklar, rant kavgaları gün geçtikçe kötüye giden ekonomi gelecek adına eminim benim gibi hepinizi kaygıya sürüklüyordur. Bu karmaşa içerisinde evi, çocukları, iş yerleri, aile içi sorumluluklarının altında ezilen bazen nefes almakta zorlanan biz kadınlar…

Kadınlar çalışmazsa işsizlik bitermiş!
Paylaş

Ülkemizde son günlerde yaşananları incelediğimizde paniğe kapılmamak, bir kadın, anne ve çalışan bir birey olarak endişe duymamak elimde değil. Yolsuzluklar, rant kavgaları gün geçtikçe kötüye giden ekonomi gelecek adına eminim benim gibi hepinizi kaygıya sürüklüyordur. Bu karmaşa içerisinde evi, çocukları, iş yerleri, aile içi sorumluluklarının altında ezilen bazen nefes almakta zorlanan biz kadınlar… Yuvayı dişi kuş yapar, sen düşersen herkes düşer, taşı, dik dur, yorulma tavsiyeleriyle (ya da gazlarıyla) yükü katmerlenen kadınlar… Ne yapmalıyız ya da neler yapabiliriz? Erkek egemen bir toplumda kadın olarak yaşamanın zorluğunu hepimiz biliyoruz. İş yerlerinde sendikalarda, hatta mecliste bile niteliğimize değil sayımıza bakılıyor. Buna itiraz edip varlığını ortaya koymaya çalıştığında nereden çıktın sen bakışlarını üzerinde hissediyorsun.
Son dönemlerde ülke ekonomisinin sıkıntıya düşmesiyle ve işsizliğin artmasıyla çalıştığım kurumda gerici çevrelere mensup arkadaşlar hemen hedef tahtalarına kadını koydular. Neymiş, kadınlar çalışmazsa işsizlik bitermiş! Ülkedeki sıkıntıları ortadan kaldırmanın yolu kadınları iş hayatından çekmekmiş! İşi daha da ileri götürüp çalışmayan kadınların ailelerinin daha düzenli olduğu noktasına getirdiler. İşin kötü tarafı kardeşlerim, bazen buna bizi de inandırıyor olmaları. Toplumdaki hiçbir aksaklığın nedeni biz değiliz, biz aksine çözümüz. Buna önce kendimiz inanmalı, sonra da çevremizi inandırmalıyız. Ülkedeki sıkıntılar arttıkça kadına uygulanan şiddet de baskı da artıyor. Bütün bu olumsuzluklar içerisinde ne yapabiliriz, bu olumsuz gelişmeleri nasıl olumlu noktaya çekebiliriz?
Biz Kayserili kadınlar konuştuk, bu sıkıntılarımızı paylaşarak hafifleteceğimize inandık. Bir dernek kurarak bir araya gelmeye karar verdik. Bu güzel gelişmeyi de siz değerli dostlarla paylaşmıştık. Evde, iş yerinde bunalan toplumdaki sıkıntılar arttıkça üzerine gelinen kardeşlerimizle sıkıntılarımızı birlikte gidereceğiz. Birbirimizin sesi olacağız, tepkilerimizi birlikte vereceğiz. Çocuk gelinler artmasın, kadınlarımız kızlarımız bilinçlenerek haklarına sahip çıksın, bu gidişe bir dur desin istiyorsak bir araya gelmeliyiz.  Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

Belkıs Bulut- Kayseri
 

ÖNCEKİ HABER

Kader\'in yerine koyup kendimi düşünmedim

SONRAKİ HABER

Zoraki ayrılıklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...