24 Şubat 2011 20:52

Birol Topaloğlu Maya sahnesinde

MÜZİK dünyasında araştırmacı ve yorumculuğu ile tanınan Birol Topaloğlu, İstanbul Babajim Stüdyolarında ilk kez canlı hücum kayıt tekniği ile gerçekleştirdiği 5.solo albümü “Kıyı Boyu Karadeniz” albümünün tanıtım konserini yarın saat 21.00’de Beyoğlu Maya Sahnesinde gerçekleştirecek. 2007 yılınd

Birol Topaloğlu Maya sahnesinde
Paylaş

MÜZİK dünyasında araştırmacı ve yorumculuğu ile tanınan Birol Topaloğlu, İstanbul Babajim Stüdyolarında ilk kez canlı hücum kayıt tekniği ile gerçekleştirdiği 5.solo albümü “Kıyı Boyu Karadeniz” albümünün tanıtım konserini yarın saat 21.00’de Beyoğlu Maya Sahnesinde gerçekleştirecek. 2007 yılından bugüne kadar “Kıyı Boyu Karadeniz” konserler dizisini sergileyen Birol Topaloğlu, bu projeyi albümleştirerek kalıcı hale getirdi. Topaloğlu, “Kıyı Boyu Karadeniz”de Lazca ve Türkçe dışında ilk kez Trabzon Rumcası, Hemşince ve Gürcüce dilleri ile yorumladığı şarkıları dinleyicinin beğenisine sunuyor. Bu albümde Karadenizde kullanılan yerel enstrümanları günümüz batı enstrümanları ile buluşturan sanatçı albümde Doğu Karadeniz’in müzikal çeşitliliğini gözler önüne seriyor.
Toplam 13 parçadan oluşan albümde düzenlemelerini de kendisi yapan Topaloğlu ayrıca, solistliğinin yanı sıra tulum, kemençe, çonguri, ğuni (ritm) ve dilli kaval çaldı. Elektro gitar, klasik gitar ve çonguride Mustafa Biber, eşlik vokal, tulum ve klasik gitarda Emre Pehlivanlar, bas gitarda Bora Özçoban, bateri ve perküsyonda Burhan Hasdemir ve perküyonda Burcu Yankın eşlik etti.
 

KONSER COŞKUSU ALBÜME YANSIDI

Canlı hücum kaydı ile konserlerde yakaladıkları coşkuyu albüme yansıttıkları bu özel projeye konuk olarak Richard Laniepce saksafon, Umut Ayvaz kemençe, Kenan Yaşar panduri ve eşlik vokalde, Hikmet Akçiçek ve Yaşar Kabaosmanoğlu ise Hemşince parçada sesleri ile eşlik etti. Grup vokalde Mine Kalaycı, Şükrü Yavuz, Güler Topaloğlu ve Güngür Kestane eşlik etti.
1997 yılında ilk solo albüm Heyamo ile müzik dünyasına giriş yapan Birol Topaloğlu, 2005 yılında kurduğu müzik firması ColchisMusic ile kendi çalışmalarının yanı sıra, yeni seslere destek olurken arşiv niteliği olan yapımlara da yer veriyor.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İlk Arapça kısa film ‘Ken Meken’

SONRAKİ HABER

Necip Mahfuz Çırağan Okumaları’nda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa