02 Şubat 2014 22:20

HDP Adana ve Muğla adayları halkla buluştu

"Şehir senin" şiarıyla yerel seçimlere hazırlanan HDP düzenlediği etkinlik ile Muğla Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Ayşe Erdem ile HDP Bodrum Belediye Eş Başkan Ayşenur Doksat ve Mehmet Polat'ı halka tanıttı. HDP Seyhan eş başkan adayları Meliha Varışlı ve Ayhan Bilgen ise mahallelerde yüzlerce yurttaşla bir araya geldi.

HDP Adana ve Muğla adayları halkla buluştu
Paylaş

"Şehir senin" şiarıyla yerel seçimlere hazırlanan HDP düzenlediği etkinlik ile Muğla Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Ayşe Erdem ile HDP Bodrum Belediye Eş Başkan Ayşenur Doksat ve Mehmet Polat'ı halka tanıttı. HDP Seyhan eş başkan adayları Meliha Varışlı ve Ayhan Bilgen ise mahallelerde yüzlerce yurttaşla bir araya geldi.


HDP Bodrum İlçe Örgütü, yerel seçim çalışmaları kapsamında ilçede bulunan Defne Restaurant'ta aday tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Ayşe Erdem ile HDP Bodrum Belediye Eş Başkan Ayşenur Doksat ve Mehmet Polat'ta katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıya sivil toplum örgütü temsilcileri ve HDP'li yöneticilerde katıldı. Salonda "Rant Değil Hayat", "Şehir senin, kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz" pankartları dikkat çekti. Saygı duruşunun ardından konuşan HDP PM üyesi Serap Akpınar, "Biz bütün halkların kardeşliği ile bu yola çıktık ve kazanacağız. An azadi, an aza di. Yaşasın halkların demokratik partisi. Biji HDP" dedi. Konuşmaların ardından belediye başkan adayları tanıtıldı.

HDP Muğla Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Ayşe Erdem, "Muğla'da HDP için gecesini gündüzüne katan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Muğla'da ekolojiyi bozmadan, kadınların eşit olduğu bir dünya için oylar HDP'ye" dedi. HDP Bodrum Belediye Eş Başkan Adayı Ayşenur Doksat ise, "Bodrum'da kendimizi ve şehrimizi biz yöneteceğiz. HDP ile özgür bir şehir kuracağız" diye kaydetti. HDP Bodrum Belediye Eş Başkanı Mehmet Polat da, " HDP barışın, eşitliğin, kardeşliğin ifadesidir. HDP birbirimiz ezmeden, ezdirmeden yan yana yaşaya bilme umududur" diye belirtti.

Konuşmaların ardından eş başkan adayları el ele vererek yurttaşları selamladı. Aday tanıtım etkinliği, Van MKM müzik grubu ve Grup Özgürce'nin ezgileri eşliğinde çekilen coşkulu halayla sona erdi.

BİLGEN: SEYHAN BELEDİYESİNİ HALK ALACAK

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seyhan Belediyesi Eş Başkan adayları Meliha Varışlı ve Ayhan Bilgen yerel seçimler çalışmaları kapsamında Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Denizli ve Gülbahçe mahallelerinde yapılan halk toplantılarında yüzlerce yurttaşla bir araya geldi. Öncelikle HDP Seyhan Belediyesi Eş Başkan Adayları Meliha Varışlı ve Ayhan Bilgen, Adana merkez Seyhan ilçesi Denizli semti Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan BDP Denizli Mahalle Temsilciliği'nde halkla bir araya geldi. Halk toplantısına, BDP Adana il ve ilçe yöneticileri, BDP PM Üyesi Ferhat Encü, HDP Adana il Eş Başkanı Yusuf Tek ve yöneticileri, BDP Kadın Meclisi Üyesi Suzan Kılıç'ın yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Yurttaş belediye eş başkan adaylarını alkış ve sloganlarla karşıladı.


Toplantı özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ayhan Bilgen, 2014 yerel seçimlerin tüm Türkiye halkları için önem arz ettiğini vurgulayarak, "HDP Türkiye tek alternatif partisidir. Bizden ve bu partiden daha iyisini yapabilecek olan varsa; bütün konular dahil yerel yönetimlerde dahil bizden daha iyi yapacaklarına inanıyorlarsa, meydan okuyoruz. Gelsinler. Seyhan Belediyesini halk alacak ve kendi yönetecek" dedi. Bilgen'in konuşması Varışlı söz aldı. Kürtçe konuşan Varışlı, yerel seçimleri Kürtler için referandum olduğunu ifade etti. Konuşmalar sonrası HDP Seyhan Belediyesi Eş Başkan adayları ve beraberindeki heyet Adana merkez Seyhan ilçesi Gülbahçe Mahallesi Obalar Caddesi'ne geçti. Cadde üzerinde bekleyen yüzlerce yurttaş adaylarını müzikle karşıladı. Adaylar burada halkla bir araya gelerek, yerel seçimin önemine değindi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Urfa\'da AKP adayına protesto

SONRAKİ HABER

Muhalif kanal kapatılmayla karşı karşıya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...