01 Şubat 2014 09:54

Geçmiş

Fransız eşi, Marie’den boşanma işlemlerini tamamlamak üzere, dört yıllık bir ayrılığın ardından Tahran’dan Paris’e gelen Ahmet’i izliyor. Marie’nin niyeti ise eski eşinin hayaline bile katlanamayan yeni sevgilisi Samir’le evlenmektir. Ahmet, Marie’nin önceki beraberliğinden olan kızı Lucie ile ilişkisinin sıkıntılı olduğunu fark edince aralarını bulmaya çalışır fakat böylece geçmişten gelen sırlar açığa çıkmış olur. Gerilimi eksik olmayan, sürükleyici bir aile dramı.

Geçmiş
Paylaş

Asghar Farhadi’nin yönettiği ve Berenice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa ile Pauline Burlet’in oynadığı Geçmiş (The Past), 31 Ocak 2014’de M3 Film dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarıldı.

 

 

FİLMİN KONUSU:

4 yıllık ayrılıktan sonra, eşi Marie'nin çağırması üzerine Ahmad Tahran'dan Paris'e geri döner, geliş amacı boşanma davasıyla ilgili belgeleri tamamlamaktır. Kısa süreliğine yaptığı bu ziyaret esnasında eski eşi Marie'nin kızı Lucie'yle son derece sancılı ilişkisinin farkına varır. Bu duruma el koyarak düzeltmek için çaba harcamaya karar veren Ahmad'in uğraşları, eski ve kuytuda kalmış bir sırrın ortaya çıkmasıyla sonuçlanacaktır.
Farhadi’nin ülkesi dışında çektiği ilk film olan “Le Passé – Geçmiş” bu yılın adından en çok söz ettiren yapımları arasında yer alıyor. Etkileyici bir aile dramı olan film, Fransız eşi Marie’den boşanmak için Tahran’dan Paris’e gelen Ahmet’i ve Marie ile yeni sevgilisi Samir’i konu ediniyor. Farhadi Altın Portakal’da gerçekleştirilecek gösteriminin ardından düzenlenecek söyleşide festival izleyicisiyle buluştu.
 

ÖNCEKİ HABER

Bu habere görüş vermek suç hocam!

SONRAKİ HABER

Eyvah Eyvah 3

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...