26 Ocak 2014 06:00

Evrensel Pazar’a bir okur selamı...

Şu an Brezilya’dayım. Orada arka sokaklarda, yerli siyahi mahallelerinde top koşturuyorum.

Evrensel Pazar’a bir okur selamı...
Paylaş

Pınar ERSOY

Şu an Brezilya’dayım. Orada arka sokaklarda, yerli siyahi mahallelerinde top koşturuyorum.
İlk defa bir futbol takımı kuracak olmanın heyecanını arkadaşlarımla paylaşıyorum. İçim içime sığmıyor.
Biraz önce Adana’daydım. Orada 1950’lerin gürültülü, bakımsız işçi mahallelerinde yaşıyor, fabrikada çalışıyordum. İşten dönen kadınların telaşlı hallerini yaşıyordum. Orhan Kemal oradaydı.
Ondan önce de İstanbul’da bir yetimhanedeydim. Bahçede benim gibi kimsesiz çocuklarla oyunlar oynuyorduk. Dünyada olup bitenlerden tamamen habersiz, serbest saatin tadını çıkarıyorduk. Çocuktuk hepimiz, Hrant Dink de oradaydı.
Bunlar bir saat içinde yaşadıklarım. Tabii ki yapamam ama yaşarım. Tahmin ettiğiniz bir dergi okuyorum. Evrensel’in pazar eki.
Okuduklarımla bir dünyadan çıkıp, diğerine dalıyorum. Okumak dedim de bir kitabı elime alıp okumaya başladığımda bazen aynı dünyada uzun süre dolaşıyorum. Bazen de aynı kitapta farklı mekan ve zamanlarda uzun yolculuklar yapıyorum. Değişik insanlar tanıyorum, merak ettiğim yerlere gidiyorum… Hele ki zaman içinde yolculuk, tarihin derinlikleri benim için en zevklisi oluyor.
İnsan hayatına sığmayacak, yaşanması imkansız zaten istesem de koşullar nedeniyle yapamayacağım her şeye bir kitap, bir dergi bazen de bir gazeteyle ulaşıyorum.
Okumam bittiğinde kendi hayatıma dönüşüm biraz vakit alıyor. Tüm algılarımı oradan teker teker kopartarak çekiyorum. Ama istediğimde olmuyor, mutlaka bir nedenle ayrılıyorum okumaktan.
Günlük hayata dönüyorum bugün yaşayacaklarıma…

 

ÖNCEKİ HABER

Ayıp olmadı mı?

SONRAKİ HABER

Özal’la gelen mücadeleyle gider

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...