25 Ocak 2014 16:25

Mısır’da devrimin 3. yılında kaos vardı

Mısır’da 30 yıllık Hüsnü Mübarek dönemini bitiren devrimin üçüncü yıldönümü bir yanda Mursi’yi deviren General Sisi'nin, diğer yanda Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçileri tarafından kutlandı. Ülkede devam eden gerilim, devrim kutlamalarına da yansıdı. Çıkan olaylarda en az 29 kişi hayatını kaybetti.

Mısır’da devrimin 3. yılında kaos vardı
Paylaş

Mısır’da 30 yıllık Hüsnü Mübarek dönemini bitiren devrimin üçüncü yıldönümü bir yanda Mursi’yi deviren General Abdülfettah Sisi'nin, diğer yanda Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçileri tarafından kutlandı. Ülkede devam eden gerilim, devrim kutlamalarına da yansıdı.

3 Temmuz askeri darbesini destekleyenler ve karşı çıkanlar Mısır sokaklarında çatıştı. Cumadan bu yana polisin de müdahale ettiği gösterilerde yaşanan çatışmalarda 29 kişi hayatını kaybetti.

Müslüman Kardeşler taraftarları tarafından oluşturulan, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İttifakı, “Bütün özgür Mısırlıları ve darbe karşıtlarını hep birlikte 25 Ocak devrimini tamamlamak ve yeni bir devrim dalgası gerçekleştirmek için sokaklara inmeye davet ediyoruz” sözleriyle çağrıda bulundu. Savunma Bakanı Sisi’nin destekçileri de sokaklarda kutlamalar yaptı. Sisi posterleriyle gösteri yapan eylemciler de ‘Sisi cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamadan sokaklardan ayrılmayacaklarını’ söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sarıgül: Yarın ola hayır ola...

SONRAKİ HABER

Kocaoğlu, İzmir Valisini istifaya çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...