24 Ocak 2014 16:36

Adana’da çata pat suç delili oldu

Mühimmat yüklü TIR’ların aranamadığı, mermi dolu otobüslerin yoluna devam ettiği Adana’da arabasında çıkan çata pat, Alican Yıldız’ın yasa dışı örgüte silah sağlamasına delil oldu. Üstelik Yıldız, 12 yıl 6 ay ceza aldı.

Adana’da çata pat suç delili oldu
Paylaş

Volkan PEKAL
Adana


Adana'da arabasında çıkan çata pat, Alican Yıldız’ın yasa dışı örgüte silah sağlamasına delil oldu. Üstelik Yıldız, 12 yıl 6 ay ceza aldı.

Mühimmat yüklü TIR’ların aranamadığı, mermi dolu otobüslerin yoluna devam ettiği Adana’da bir vatandaşın arabasında bulunan çata pat olay yarattı. Balık ve av malzemeleri satan bir iş yeri sahibi olan Alican Yıldız, 8 Ekim günü malzeme dağıtımı yaptığı sırada gözaltına alındı. Yıldız, 48 saat gözaltında kaldıktan sonra savcılıkta verdiği ifade sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Açılan davanın 21 Ocak’ta 8’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında Yıldız’a yasa dışı örgüte silah sağlamaktan 12 yıl 6 ay ceza verildi.

HEPSİNİN FATURALARI VAR

Av malzemelerinin yanında maytap, çata pat gibi malzemeler sattıklarını belirten Yıldız, “Bu maddeleri satmak için piroteknik malzeme ruhsatına sahibiz. Firmaya giren ve çıkan tüm mallar faturalı. Buna rağmen hakkımda PKK’ye silah sağlamak gibi asılsız bir ihbar yüzünden ceza verildi” dedi.

O gün arabada bulunan çata patların da faturalarının olduğunu söyleyen Yıldız, malların nereden gelip nereye satıldıklarının belli olduğunu belirterek yanan ve patlayan malzemeler sattıkları için faturasız iş yapmalarının mümkün olmadığını dile getirdi.

ÇATA PAT TIR’LARDAN TEHLİKELİ BULUNDU

Yıldız'ın avukatı Sevil Aracı, kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtti. Dosyada asılsız bir ihbar dışında bir delil olmamasını ve savcının da beraat talep etmesini hatırlatan Aracı, müvekkillerine suç işlemiş gibi ceza verildiğini söyledi. Adana’nın aranmak istenen TIR’larla anıldığını ifade eden Aracı, “Bu TIR’lar aranamazken vatandaşın arabasında çıkan çata pat suç delili olabiliyor” dedi.
Mahkemelerin maddi bir delil ve evrensel hukuk normlarına bakmaksızın tam bir keyfiyet içinde karar verdiğinin bir kez daha görüldüğüne dikkat çeken Sevil Aracı, “Bu kararın bozulacağını tahmin ediyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Eğitim ve bilim piyasa elinde

SONRAKİ HABER

Öğrenciler can güvenliği istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...