23 Ocak 2014 22:10

Kültür Sanat-Sen’den teşvik ödemelerindeki gecikmeye tepki

Kültür Sanat-Sen, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne Bağlı Koro, Dans ve Müzik Topluluklarında çalışan idari sözleşmeli sanatkarların teşvikleri hesaplarına yatmadığını belirterek tepki gösterdi.

Kültür Sanat-Sen’den teşvik ödemelerindeki gecikmeye tepki
Paylaş

Kültür Sanat-Sen, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne Bağlı Koro, Dans ve Müzik Topluluklarında çalışan idari sözleşmeli sanatkarların teşvikleri hesaplarına yatmadığını belirterek tepki gösterdi. Kültür ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen) Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada aralık ayında yatması gereken teşvik ödemelerinin zamanında yatırılmaması idari sözleşmeli çalışanlar açısından mağduriyet yarattığı ifade edildi. Açıklamada, “İlk olarak Haziran 2013 tarihinde de meydana gelen gecikme bu yılda da yaşanmaya devam ediyor” denildi.

GECİKME DEVLET CİDDİYETİNE YAKIŞMIYOR

Kültür Sanat-Sen olarak konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarının ifade edildiği ifade edilen açıklamada, görüşmelerde Başbakanlık onayına bağlı olan ödemelerin Başbakanlık tarafından imzalanmadığı gerekçesiyle geciktirildiği bigisinin verildiği söylendi. Başbakanlık müsteşarının İçişleri Bakanlığına atanması kastedilerek Başbakanlıktaki bürokrat atamalarının buna sebep olduğunun öğrenildiği belirtilen açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığının teklifi Başbakanlığın onayına zamanında sunduğu bilgisine yer verildi. Buna rağmen Başbakanlıktan onay imzasının çıkmamasının nedeni hakkında tatmin edici bir açıklama yapılmamaktadır” denilen açıklamada gecikmenin devlet ciddiyetine yakışmadığı vurgulandı.

TÜSAK İLE İLGİSİ VAR MI?


Açıklamada “Ödemelerde yaşanan gecikmelerin gündemden düşmeyen ve sanatı ticarileştirmeyi öngören TÜSAK yasa tasarısı ile ilgisi var mıdır?​” diye soruldu. “Varsa bu uygulamayla ne gibi bir sonuca ulaşılmak istenmektedir?​” sorusuna da yer verilen açıklamada “AKP Hükümetinin bu keyfi uygulamasını kınıyor teşviklerin bir an önce yatırılmasını talep ediyoruz” denildi. (Evrensel/ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Film Festivali ‘SineBellek’le başlıyor

SONRAKİ HABER

Karne başarısı hayat başarısı değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...