23 Ocak 2014 15:17

İzmir Barosundan, o müsteşar hakkında suç duyurusu

İzmir Barosu, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’ın görevine son verilmesi ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Barosundan, o müsteşar hakkında suç duyurusu
Paylaş

İzmir Barosu, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’ın görevine son verilmesi ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek hakkında suç duyurusunda bulundu. Müsteşar İpek'in, başsavcıyı arayarak soruşturmayı kapatması konusunda tehditte bulunduğuna dair belgeler yayımlanmıştı.

İzmir Barosu’nun konu ile ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında konuşan İzmir Barosu Başkan vekili Ercan Demir, “Türkiye öyle bir noktaya geldi ki hem bizzat Başbakan yargıyı yeniden dizayn etmek istediklerini açıklamakta, hem iktidar partisinin vermiş olduğu HSYK kanun teklifi de açıkça yargıyı Adalet Bakanı’na bağlamak istemekte hem de son olayda gördüğünüz Adalet Bakanı Müstesarı bizzat İzmir Cumhuriyet Başsavcısını arayıp yürümekte olan bir soruşturmayı derhal kapatması, bunu yapmaması halinde sonuçlarına katlanacağı şeklinde tehdit etmektedir” dedi. Demir, Türkiye’nin muz cumhuriyetine dönüştürülmek istendiğini İzmir Barosu olarak buna izin vermeyeceklerini vurguladı.

Baro yönetim kurulu üyeleri ve avukatların katılımı ile düzenlenen toplantıda konuşan Demir, dün Başsavcıyı ziyaret ettiklerini dile getirerek, “Bizim açımızdan yargı mensuplarının ‘ne’ci olduklarının bir önemi yoktur. Bizim için sorun olan Adalet Bakanlığı Müsteşarının bir soruşturmanın kapatılması için bir savcıyı tehdit etmesi ve bunu kapatmayı kabul etmeyen bir başsavcının görevinden alınmasıdır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Git evinde maç seyret!

SONRAKİ HABER

Ankara Emniyeti’nde 3 müdür görevden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa