20 Ocak 2014 13:56

Merkezi sınav sonuçları açıklandı

Ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine uygulanan Merkezi Sistem Ortak Sınavları'nın sonuçları açıklandı. Öğrenciler e-okul üzerinden sonuçlarını öğrenebilir.

Merkezi sınav sonuçları açıklandı
Paylaş

Ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine uygulanan Merkezi Sistem Ortak Sınavları'nın sonuçları açıklandı. Öğrenciler e-okul üzerinden sonuçlarını öğrenebilir.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ve mazeret sınavlarına katılan yaklaşık 1 milyon 250 bin öğrencinin, sınava girdiği altı dersten toplam 7 milyon 500 bin cevap kağıdı ve sınavlara ait tüm tutanakların, sınav mevzuatı hükümleri doğrultusunda incelenerek puan hesaplamalarının tamamlandığını açıkladı.

MEB’den yapılan yazılı açıklamada, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında, 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı birinci dönem ortak sınavlarının 28-29 Kasım 2013 ve mazeretinden dolayı söz konusu sınavlara katılamayan öğrencilerin ise 14 -15 Aralık 2013 tarihlerinde sınavlara girdikleri hatırlatılarak, şunlar kaydedildi; “Sınav sonrası yapılan itirazlara ilişkin yapılan incelemeler neticesinde akademik komisyon tarafından; matematik dersine ait iki, görme engelli öğrenciler için hazırlanan matematik dersi soru kitapçığında bir, fen ve teknoloji dersine ait bir, İtalyanca dersine ait bir sorunun iptal edilmesine karar verilmiştir. Ortak sınavlar ve mazeret sınavlarına katılan yaklaşık 1 milyon 250 bin öğrencimizin, sınavına girmiş oldukları altı dersten toplam 7 milyon 500 bin cevap kağıdı ve sınavlara ait tüm tutanaklar, sınav mevzuatı hükümleri doğrultusunda incelenerek puan hesaplamaları tamamlanmıştır.”

HER TÜRLÜ SORU İÇİN ALO 147 HATTINDAN YANIT ALINABİLECEK

Sınav sonuçlarının bugün itibarıyla veli bilgilendirme sayfasından görülebileceği belirtilen açıklamada, “Veli ve öğrencilerimiz her türlü soruları için Alo 147 hattına 7 gün 24 saat başvurabilirler. Sınavlarda görev yapan Bakanlık merkez teşkilatımıza, il, ilçe ve okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, sınavların güvenliğine katkıda bulunan emniyet ve jandarma birimlerine tekrar teşekkür eder, bütün öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz” ifadelerine yer verildi. (Ankara/ANKA)


 

ÖNCEKİ HABER

Roboskîliler \'halkı provoke etmek\'le suçlandı!

SONRAKİ HABER

Irak\'ta bombalı saldırılar: En az 24 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...