16 Ocak 2014 14:23

Dünya gençliğinin barış ve gelecek buluşması

Özlemlerimizi paylaşmak, sorunlarımızı tartışmak, umudu yeşertmek için bir araya geldiğimiz yerdir dünyanın merkezi. Her yıl başka bir merkezindeydik dünyanın, bu yıl Ege'de buluşacağız

Dünya gençliğinin barış ve gelecek buluşması
Paylaş

Kamp Komitesi

 

 

 

 

Ülkemiz gençliğinin gelenekselleşen yaz kampı bu yıl, dünya gençlerinin her yıl başka bir ülkede gerçekleştirdiği uluslararası gençlik kampına ev sahipliği yapacak. Her yıl farklı ve birbirinden önemli temalarla düzenlenen gençlik kampı, bu yıl “Dünya gençleri gelecek ve barış için buluşuyor!” şiarıyla yola çıkanları bir araya getiriyor. Latin Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Türkiye’den binlerce gencin katılacağı kamp, 2-10 Ağustos tarihleri arasında İzmir Dikili’de gerçekleşecek.

İşsizliğin ve eğitimsizliğin kader haline getirilmeye çalışıldığı bir dönemde geleceksiz bırakılan, savaşlara yollanan dünya gençleri; iş, eğitim, barış ve geleceği için bir araya gelip özlemlerini yoğuracak, umudu mayalayacak… Tüm dünyadan toplanıp, Ege’de buluşacak olan bu özlem, en genç haliyle yeniden Ege’den yayılacak tüm dünyaya.

 

 

Hem Ortadoğu’da hem Avrupa’da, hem de Latin Amerika’da gençler gelecekleri için alanlara çıktılar. Kimi zaman okullarında geniş boykotlar örgütlerken, kimi zamanda sokakları, alanları işgal ettiler. Geçen süreçte gençlik mücadelesi birçok deneyim kazandı. “Haziran Direnişi”nin deneyimi ve coşkusu, Dünya gençliğinin mücadele deneyimi ve heyecanıyla Uluslararası gençlik kampında birleşecek.

 

DÜŞLERİMİZİ GERÇEKLE BULUŞTURACAĞIZ!

Birlikte üretip birlikte paylaştığımız, savaşsız ve sömürüsüz bir dünyanın mümkün olduğunu göstereceğiz. Kolektif dayanışmanın, başkasını sevmenin ve saygı duymanın kültürü yeşerecek biz gençlerde... Emeği bu kültürle, bireyi toplumla, politikayı yaşamımızla, yeniyi tarihle, düşlerimizi gerçekle buluşturacağız. Özlemlerimizi paylaşmak, sorunlarımızı tartışmak, umudu yeşertmek için bir araya geldiğimiz yerdir dünyanın merkezi. Her yıl başka bir merkezindeydik dünyanın, bu yıl Ege'de buluşacağız.

 

BAŞROLDE GENÇLİK OLACAK

Kampımızda konserler, tiyatro etkinlikleri, atölyeler ve söyleşiler yapılacak. Panellerde, dünya gençlerinin yaşadığı ortak sorunların çözümleri tartışılacak. Kampta ayrıca, çeşitli konularla ilgili irili ufaklı forumlar, sanatçıların, aydınların, bilim insanları ve yazarların katılacağı söyleşiler gerçekleşecek. Üniversitelerde, liselerde faaliyet yürüten kol, kulüp ve topluluklar üretimlerini sergileme olanağı bulacak. Kampımızda tüm Ortadoğu ve Dünya’da ki iş, barış ve özgürlük mücadelelerinin; bu mücadelelere katılan genç arkadaşlarımızın ortak deneyim ve birikimlerini paylaşacağız. Kamp süresince düzenlenecek gece etkinliklerinde ise farklı kültürlerle tanışmanın, kaynaşmanın, enternasyonal dostluk ve dayanışmanın zenginliğini-güzelliğini hep birlikte yaşayacağız.

 

BU DAVET BİZİM!

ÖNCEKİ HABER

Cemil Çiçek: Kalıcı çözüm Anayasa değişikliği

SONRAKİ HABER

Aliağa Çevre Platformu kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...