15 Ocak 2014 06:00

AKP’nin ‘broşür oyunu’ tutmadı

Van’da BDP’li belediye aleyhine imzasız olarak dağıtılan ‘Hani Belediye’ başlıklı broşürlerde yer verilen çamurlu yoların yer aldığı fotoğrafların belediyenin AKP’de olduğu Gevaş’a ait olduğu ortaya çıktı.

AKP’nin ‘broşür oyunu’ tutmadı
Paylaş

Van’da BDP’li belediye aleyhine imzasız olarak dağıtılan ‘Hani Belediye’ başlıklı broşürlerde yer verilen çamurlu yoların yer aldığı fotoğrafların belediyenin AKP’de olduğu Gevaş’a ait olduğu ortaya çıktı. Bazı fotoğraflar ise yine Van’ı AKP’li Burhan Yenigün’ün yönettiği döneme ait. İmzasız broşürleri kimin dağıttığı merak edilirken, ortaya çıkan başka bir fotoğrafta aynı AKP’nin şimdiki Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar elinde aynı broşürle görülüyor. 

Van’da gece yarısı evlerin önüne Kürtçe-Türkçe ‘Hani Belediye’ başlığıyla, BDP’li Van Belediyesi’ne yönelik karalayıcı, imzasız broşürler bırakıldı. Broşürde yer alan fotoğraflarda çamur içinde yürümeye çalışan çocuklar, bozuk yolların fotoğrafları yer alıyor ve ‘hani belediye’ sorusu soruluyor. Ancak broşürde yer alan fotoğraflar, Van’da AKP’nin iktidarda olduğu döneme ve yine belediyeyi AKP’nin yönettiği Gevaş’a ait. Kullanılan fotoğraf daha önce gazetelere ve haber sitelerine ‘Gevaş’ta yol çilesi vatandaşı canından bezdirdi’ başlığıyla haber olmuştu. Broşürlerde AKP’li belediyelere ait çamurlu yollar BDP’li belediyeye mal edilmek istendi ancak oyun çabuk açığa çıktı.  Van Belediyesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Yayınlanan fotoğrafların hiçbir gerçeği yansıtmadığı gibi, bu fotoğrafların geçmiş döneme ait olduğunu tüm halkımız bilmektedir. Provokasyon amaçlı ve gece gizlice dağıtılan bu broşürlere halkımız itibar etmeyecektir” dedi. BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah da broşürlerde yer alan fotoğrafların AKP’li Gevaş Belediyesi ile başka illere ait fotoğraflar olduğunu söyledi. İtah, “Belli ki bunların seçim propagandaları bu yalanlar üzerine olacak” dedi.  BDP Van Milletvekili Özdal Üçer de “Halkımız iftira ve karalamalara prim vermeyecektir” dedi.  (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lice saldırısını PKK yapmadı

SONRAKİ HABER

MİT-AKP bildiklerini açıklasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...