09 Ocak 2014 17:53

TTB Cumhurbaşkanı ile görüştü

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, TBMM’de kabul edilen Sağlık Torba Yasası ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Görüşmede Gül'den yasayı iade etmesi talep edildi.

TTB Cumhurbaşkanı ile görüştü
Paylaş

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, TBMM’de kabul edilen Sağlık Torba Yasası ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.

Görüşmeye, Cumhurbaşkanlığı Sağlık Merkezi’nde görevli hekimler de katıldı. Saat 15.15’de başlayan görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede, TTB heyeti Torba Yasa’da yer alan düzenlemelerle ilgili itirazlarını ve hekimlerin tepkilerini dile getirdi ve konuyla ilgili olarak hazırladıkları dosyayı sundu. Görüşmede Abdullah Gül’den Sağlık Torba Yasası’nı TBMM’ye geri iade etmesi istendi.

Görüşmede, özellikle hekimlik mesleğini yerine getirmeyi “Ruhsatsız sağlık hizmeti sunma” adı altında bir suça dönüştüren yasa maddesi, üniversite ve eğitim hastanelerindeki akademisyenlerin özel hastanelere kiralanmasını öngören ve hekimlere çalışma yasakları getiren “Tam Gün”, sağlıkta şiddet, aile hekimlerine getirilen nöbet zorunluluğu,  kişisel sağlık verilerinin mahremiyet gözetilmeksizin paylaşılması, koruyucu hekimlik ve acil servislerde yaşanan sorunlar gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise anlatılanların kendisine mantıklı geldiğini ancak Cumhurbaşkanlığı’nı da bağlayan düzenlemeler olduğunu, konuyu hukukçuları ile birlikte ayrıntılı olarak inceleyerek kararını vereceğini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 Kadın Kürt siyasetçi mezarları başında anıldı

SONRAKİ HABER

Atölyeleri kapatılan kadınlar çadır kurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...