06 Ocak 2014 16:56

2014 yılı hepimize umut olsun

Merhaba, benim mektubumu okuyan kadınlar, 2014 yılı hepimize şans mutluluk ve aşk getirsin.

2014 yılı hepimize umut olsun
Paylaş

Merhaba, benim mektubumu okuyan kadınlar, 2014 yılı hepimize şans mutluluk ve aşk getirsin.

Ben 11 yıllık tekstil işçisiyim ve 14 yaşımdan beri durmadan çalışıyorum. Yıllardır yeni yıl geldiğinde ben de hep umutlanırım, gider piyango bileti alırım bana çıkmayacağını bile bile. Bu yıl da piyango biletimi aldım bir umut… Âdeti bozmak istemedim.

Hem umut etmek bence güzel, yoksa insan yaşadığı hayata nasıl katlanır? Yıllardır çalışıyorum, geriye dönüp baktığımda hiçbir şey yok; yıllar akıp gitmiş benim hayatımda bir şey değişmemiş.

İşyerinde baskı, evde baskı, dışarıda baskı, nefes alacak bir yer yok. İş yerinde işçi arkadaşlarla kendi aramızda konuşurken yılbaşında ne yapalım diye, ilk kez gelin birlikte bir şeyler yapalım, bir evde toplanıp eğlenelim dedik. Birisi babam bırakmaz dedi, biri çocuk var dedi, biri para yok dedi, başka bir arkadaş ben geç saatte dışarı çıkamam dedi. Aynı iş yerinde erkek arkadaşlar da var, bekâr olanlar yıl başı akşamı dışarı çıkmak için plan yaptılar ve önlerinde hiçbir engel yok.

Özellikle kadınların sıkıntıları çok büyük. Her gelen yeni yıl aslında bizim hayatımızda bir şey değiştirmiyor aksine daha kötüye gidiyor her şey. Ben asgari ücretle çalışıyorum üç aydır maaş alamıyoruz, gerekçe para yok, ödeme alamıyoruz diyorlar. Ama yılbaşını kutlamak için yurt dışına gidiyor patronlarımız. Altlarındaki son model arabalar yetmezmiş gibi yenisini aldılar yeni yıl hediyesi diye. Patronlardan biri oğluna yeni yıl hediyesi olarak ev aldı. Bırakın çocuklarımıza hediye almayı belki birçoğumuz yılbaşında bir tavuk alıp evinde pişiremeyecek; inanın ki abartmıyorum, yazdıklarımın hepsi gerçek.  

Ama ben yine de umutluyum, yeni yılda herkese huzurlu bir yaşam diliyorum. Biletimi aldım ya çıkarsa! Piyango bana çıkarsa ilk yapacağım iş sokaktaki çocukları kurtarmak olacak öyle hayal ediyorum.

Nurcan SAMİHİ / Tuzla

ÖNCEKİ HABER

Okulda Kur’an kursu mahallede Kur’an kursu

SONRAKİ HABER

Tek koşul el ele vermek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...