02 Ocak 2014 16:48

Al birini vur ötekine

Bugünlerin kaotik ortamına kapılıp sırf AKP düşmanlığı üzerinden yürütülecek bir siyasetin vatandaşa bir faydası olmaz. Muhalefet Gülen cemaatine sırtını yaslamış durumda. Esas olan halkın kendi elleriyle bu sistemi ortadan kaldırması

Al birini vur ötekine
Paylaş

İmran KURT
Gamze MADEN
Hacettepe Üniversitesi


Ülke gündemi, tarihin en büyük yolsuzluk ve rüşvet skandalı olarak tanımlanan operasyonla çalkalanıyor. Her saat başında farklı bir gelişme, istifalar, görevden almalar gerçekleşirken ülke gündemine yetişmek her gün zorlaşıyor. Peki üniversite öğrencileri bu operasyon ve yaşanan gelişmelerle ilgili ne düşünüyor? Hacettepe Üniversitesi öğrencileriyle yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu konuştuk.

DİNSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ GELİR

Hemşirelik öğrencisi Emine Cemaatin saldırılarına rağmen AKP’nin de güçlü kolları olduğunu söylüyor. CHP’nin de uslubunun AKP ile aynı olduğunu, bu savaşın bir yerden sonra emekçilere zarar vereceği görüşünü savunuyor.

Bir başka öğrenci Mevlüt Uluslararası İlişkiler okuyor ve kısaca özetliyor durumu; “Dinsizin hakkından imansız gelir.” CHP’nin muhalefet olmanın gereğini yerine getirmediğini düşünüyor.

Maden Mühendisliği öğrencisi Mete yıllardır müttefik halinde olan Cemaat ve AKP’nin birlikte halkı sömürdüğünü vurguluyor. Aralarında çıkan anlaşmazlıkların AKP’nin sonunu getirdiğine ve kendi bakanının bile Başbakanı suçlar hale geldiğine değiniyor.

ÜNİVERSİTEDE YANSIMASINI GÖRÜYORUZ

Bir diğer Maden Mühendisliği öğrencisi ise Eren. Bu yolsuzlukların üniversitelerinde yansımalarını gördüklerini söylüyor. “Kantinimiz bankaya peşkeş çekilmek istendi.” diyerek yolsuzluğun üniversitesine yansımasından söz ediyor. ‘Allah evlerine ateş salsın’ diyerek onların dillerinden onlara cevap verdiğini ifade ediyor.

Son olarak Biyoloji bölümü öğrencisi Buğra ile sohbet ediyoruz. “Bizi AKP’den kurtaran Cemaat mi olacaktı?​” diyerek şaşkınlığını dile getiriyor. CHP’nin omurgasız bir siyaset izlediğini ve Cemaate yaklaştığını düşünüyor. Bakanları istifaya Cemaatin zorladığını dile getiriyor ve AKP’nin düşeceğine kesin gözüyle bakıyor.


VURGUNA GÖZ YUMANLAR EMEĞİMİZE GÖZ KOYUYORLAR

İSMİNİ vermek istemeyen bir taşeron işçiyle sohbet ediyoruz şimdi de. Asgari ücrete yapılacak zammı emekçilere çok görüyorlar diyor. Sonra da 3 çocuk istiyorlar diye sitem ediyor. 400 TL kira verdiğini, elektirik, su derken bu masrafların 600-700 TL’yi bulduğunu buna rağmen ücretlerine zam yapılmadığını aksine sürekli ücretlerinde kesintiler yaşadıklarını anlatıyor. “Söz konusu vurgun olunca göz yumanlar, söz konusu bizim 3 kuruşluk emeğimiz olunca göz dikiyorlar.” diye sitemine devam ediyor. Başta taşeron işçilerin birleşmesi gerektiğini ancak birleşince insanca bir yaşam sürdürebileceklerini ve yolsuzluk hükümetini yıkabileceklerini hatırlatıyor.


SIRF AKP DÜŞMANLIĞININ FAYDASI OLMAZ

AHMET Siyaset bilimi öğrencisi. Yaşananları çıkar ve iktidar savaşı olarak yorumluyor. İki tarafın desteklenmesinin de kendilerine bir yarar sağlamayacağını, yolsuzlukları anlamaları için Cemaat polisinin operasyon yapmasının gerekmediğini, bu yolsuzlukları zaten bildiklerini söylüyor. Bugünlerin kaotik ortamına kapılıp sırf AKP düşmanlığı üzerinden yürütülecek bir siyasetin vatandaşa bir faydası olmayacağını belirtiyor. Muhalefetin Gülen cemaatine sırtını yasladığına değiniyor ve ekliyor: “Esas olan halkın kendi elleriyle bu sistemi ortadan kaldırması.”

ÖNCEKİ HABER

Asgari hayat

SONRAKİ HABER

Genelkurmay\'dan Balyoz ve Ergenekon için suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...