02 Ocak 2014 14:54

Direniş sebeplerini altın tepside sundular

Gençlik öncelikle güvenceli iş istiyor, adalet istiyor. Yolsuzlukların, rüşvetlerin aydınlatılmasını istiyor. Beşiktaş’ın şampiyon olmasını da isteyen var fakat yemekhaneden yurtlara kadar üniversiteye dair sorunları olanlar daha ciddiydiler

Direniş sebeplerini altın tepside sundular
Paylaş

Deniz TÜREOĞLU
Samsun


Vay arkadaş gün geçmesin ki ülkede bir olay patlak vermesin, gündem değişmesin. Çok renkli, çok hareketli bir ülkeyiz gerçekten. Tayyip’e mi teşekkür edelim, cemaate mi bilemedik.

Tam Gezi direnişi özlenmeye başlamışken; önümüze direniş sebeplerini altın tepsiyle sundular. Buyurun buradan direnin. 2013 yılını Gezi direnişiyle onurlandırdık, sıra 2014’te. Herkes bunun farkında aslında ama dayanamıyoruz ne yapalım huyumuz kurusun.

Gençliğin ülke gündemine ilişkin sorunlara en hızlı refleksi gösterdiğini biliyorduk ve bunu Gezi’de de gördük. Üniversiteli olsun, liseli olsun, işçi veya işsiz emekçi gençler böyle durumlarda hep en önce ve en önde yerini almıştır. Son yıllarda bunu pratikte daha çok deneyimler olduk.

BEŞİKTAŞ DA ŞAMPİYON OLSUN

Şu sıralar gündemin de etkisiyle neredeyse her yerde gençliğin önlerde olduğu eylemler görmekteyiz. Nedir gençlerin sorunları? Neden gün geçtikçe çoğalan bir kitleyle sokaklara çıkıyorlar? Kendilerine soralım dedik, elimize mikrofonla kamera alıp gençlere sorduk.

Gençlik öncelikle güvenceli iş istiyor, adalet istiyor. Yolsuzlukların, rüşvetlerin aydınlatılmasını istiyor. Beşiktaş’ın şampiyon olmasını da isteyen var fakat yemekhaneden yurtlara kadar üniversiteye dair sorunları olanlar daha ciddiydiler. Sorunlarının farkında olmayanlar da vardı elbette.

Bu kadar çeşit çeşit sorunu biriktirdikten sonra bir şekilde toparlamamız gerektiğini düşünüp bir bildiri hazırlayıp herkesin birbirinin farkında olmasını sağlamaya çalıştık. Çalıştık çünkü bir şeyler yapmamız lazım, fena mı ettik!

Şimdi gençlik yeni yıla sorunlarıyla, sıkıntılarıyla giriyor. Yeni yıl partisi yapacağımız kesin hem de ışıl ışıl ama televizyonlar hindi mi gösterir Noel Baba’mı bilemiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Hatay Valisi\'nin \'TIR talimatı\' yayımlandı

SONRAKİ HABER

Sayıştay: AOÇ’de sit alanı talana açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...