23 Aralık 2013 20:55

Sen 11 senede ne oluyorsun!

1 sene kaybettim, bir sene daha okulu uzatırsam terörist, bölücü, provokatör, çapulcu oluyorsam eğer sen 11 senedir çözemediğin sorunlarla ne oluyorsun bilemedim

Paylaş

Ali Çetin Kelleci
Ege Üniversitesi
 İzmir


Sayın Başbakan diyerek başlamayacağım çünkü ben ve benim gibi düşünen insanların gözünde pek saygınlığın yok Başbakan.
Aftan yararlanıp okula gelenler okulda terör estiriyor demişsin. Okulu en fazla 7 senede bitirip pılınızı pırtınızı toplayıp gidin demişsin. Yani kısaca okulu uzatanları da ötekileştirmişsin. Hiç gidip baktın mı, sordun mu bilmem ama okulun uzamasının sebepleri senin hayal dünyandakiler gibi değil. Hazırlık dahil bitme süresi 5 sene olan Ege Üniversitesi Uzay Bilimleri bölümünde, normal şartlarda 3. sınıf olmam gerekirken 2. sınıf öğrencisiyim. 1 sene kaybettim, bir sene daha okulu uzatırsam terörist, bölücü, provokatör, çapulcu oluyorsam eğer sen 11 senedir çözemediğin sorunlarla ne oluyorsun bilemedim.

YASAL TEFECİLİK

Gelelim asıl meseleye; okul neden uzar, neden çok geç biter ya da bitirilemez. Başbakanlık bursu denilen bir para yardımı var belki biliyorsundur adından ötürü 280 TL oldu şimdi. İşte ben onun geri ödemelisini alıyorum devletten yani halk arasındaki adıyla borç alıyorum. Aslında borç da değil pek. Geri alırken geç ödenirse şayet, faiz de alıyorsunuz bu öğrenim kredisinden, bu da yasal tefecilik oluyor sanırım.
Bir ayda eğer KYK’ya ait bir yurtta kalıyor ve yurttan okula gidip gelirken 2 vasıta değiştirip okul yemekhanesinden yemek yiyorsanız kalıyor elde 27 TL. Hastalık, ilaç parası, okul masrafları, giyim ve daha sayamadığım birçok lüks olmayan durum için kalan 27 TL biraz az kalıyor sanki değil mi?

BİLİP BİLMEDEN ATIP TUTMA

Babam bir başbakan değil ki bana gemicikler alsın, yurt dışında rahat ederek okutsun. Babam AKP’li değil ki bin bir türlü kurumdan bana karşılıksız burs gelsin. Ben yine iyiyim iş bulabildim. Ya iş bulamayan, burs bulamayan, günlerce sadece makarna yiyen on binlerce öğrenci ne yapsın...
Senin Bilal’in hiç aç uyumuş mudur okurken?
 Senin kızın hiç 2 battaniyeye sarılıp yatmış mıdır soğukta kalıp?
Sen buna fakir edebiyatı diyebilirsin belki ama biz buna gerçeklik diyoruz Başbakan. Artık kesin söyle ülkeyi padişahlıkla mı yönetiyorsun, krallıkla mı yoksa diktatörlükle mi? Ona göre biz de yerimizi ve ne yapacağımızı bilelim.
Ya da bilip bilmeden her şeye atıp tutma artık.


BİR SENE NEDEN KAYBETTİM

Bir sene neden kaybettim biliyor musun her şeyi çok iyi bilen Başbakan. Zaten geri ödeyeceğim para yetmedi ve çalıştım okuldan çıktıktan sonra kafelerde, günde 8 saat garsonluk yaptım, bulaşık yıkadım. Sabah o yorgunlukla okula kalkamadım, çoğu zaman okula geç kaldım. Sınavlara çalışamadım doğru düzgün ve sen gelmiş bana terörist diyorsun.

 

ÖNCEKİ HABER

Avukatların \'savunmaya özgürlük\' yürüyüşüne polis barikatı

SONRAKİ HABER

Kızlı Erkekli Otobüs!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...