20 Aralık 2013 19:33

Öcalan'ın yıllar sonra fotoğrafı yayınlandı

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yıllar sonra ilk kez fotoğrafı yayınlandı. Öcalan'la İmralı'da görüşen heyetten Pervin Buldan, 'Fotoğraf bizden değil' derken, fotoğrafı kimin servis ettiği merak konusu.

Öcalan\'ın yıllar sonra fotoğrafı yayınlandı
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yıllar sonra ilk kez bir fotoğrafı yayınlandı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası'na giderek görüşmeler gerçekleştiren BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'ın bu görüşmeler sırasında çekilmiş bir fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı. Twitter üzerinden paylaşılan fotoğrafta PKK Lideri Abdullah Öcalan, Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan aynı masa etrafında yer alıyor.

Üçlü görüşme esnasında çekilen fotoğrafta PKK Lideri Öcalan'ın kırlaşmış sakalları dikkat çekiyor. Cezaevi görevlileri tarafından çekildiği anlaşılan fotoğrafta dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, masanın üzerinde yer alan dosya ve notlar.

BULDAN: FOTOĞRAF BİZDEN DEĞİL

Twitter'dan paylaşılması sonrası bir anda yayılan fotoğrafın kim tarafından servis edildiği merak konusu. Görüşmede yer alan isimlerden Pervin Buldan, twitterda yayınlanan fotoğrafa ilişkin DİHA'ya değerlendirmede bulundu. Fotoğrafın kendilerindeki fotoğraflardan biri olmadığını belirterek, "Aynı gün çekilmişler ama bizdeki resimler değil, açıları ve pozlamaları farklı. Kim tarafından yayınlandığını bilmiyoruz" dedi.

BDP'li Buldan'ın kendilerinde bulunan fotoğrafla ilgisinin bulunmadığını vurguladığı fotoğrafın çekilme tarihi 17 Ağustos 2013. Bu tarihte yapılan görüşmede Öcalan ile fotoğraf çekme talepleri kabul edilen Demirtaş ve Buldan'a çektikleri fotoğraflar bizzat Adalet Bakanlığı tarafından ulaştırıldı. Fakat bu görüşmede çekildiği kamuoyuna yansıyan fotoğraflar, Adalet Bakanlığı'ndan izin çıkmamısı nedeniyle bu güne kadar kamuoyu ile paylaşılmadı.

BDP heyetinin elinde bulunan fotoğraflar 17 Ağustos tarihinde çekilen fotoğraflarla da sınırlı değil. Kasım ayı başında İmralı'ya giderek Öcalan'la görüşen BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder de, Öcalan'la yine fotoğraf çekti. Bu fotoğrafların da daha önceki görüşmeye ait fotoğraflar gibi heyet üyelerinde yer aldığı sanılıyor.

BİR FOTOĞRAFI DAHA YAYINLANDI

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'ndaki BDP heyeti ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafının sosyal medyada yayınlanmasının ardından, Öcalan'ın tek çekilmiş bir fotoğrafı daha yayınlandı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası'na giderek görüşmeler gerçekleştiren BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'ın bu görüşmeler sırasında çekilmiş bir fotoğrafın sosyal medyada paylaşılmasının ardından aynı görüşmeden olduğu yansıyan Öcalan'ın tek çekildiği bir fotoğraf daha sosyal medyada yayınlandı.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Katliam anmasında engellemeyle karşılaşmak istemiyoruz’

SONRAKİ HABER

Faili meçhul cinayetler soruşturmasında takipsizlik kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...