17 Aralık 2013 15:13

Penguen medyası yine uyudu

Türkiye bu sabah yolsuzluk operasyonuna uyandı. Aralarında 3 bakanın oğlunun da olduğu, iş dünyasından birçok kişi gözaltına alındı. Halk bu operasyonu ‘yine’ merkez medyadan öğrenemedi.

Penguen medyası yine uyudu
Paylaş

Türkiye bu sabah yolsuzluk operasyonuna uyandı. Aralarında 3 bakanın oğlunun da olduğu, iş dünyasından birçok kişi gözaltına alındı. Halk bu operasyonu ‘yine’ merkez medyadan öğrenemedi. Zira haber kanalları operasyonun ayrıntılarını, gözaltına alınan isimleri uzunca bir süre vermedi. Bazı İnternet gazeteleri, birkaç alternatif TV kanalı ve sosyal medya ise iş başındaydı. Halk kimlerin gözaltına alındığını buralardan öğrendi.

Haziran’da Gezi eylemleri sürerken, yaşananları ekrana taşımak yerine  belgesel yayınlayan CNN Türk ve NTV gibi haber kanalları Penguen Medyası olarak anılmaya başlamıştı.
Benzer bir durum dün sabah saatlerinde yaşanınca bu kanallara sosyal medyadan yine tepki vardı. Penguen mi yayınlayacaksınız?

3 bakanın oğlunun da aralarında bulunduğu, iş dünyasının ve bürokratların da dahil olduğu 37 ismin yolsuzluk iddiası ile gözaltına alınması televizyon kanallarının haberlerine neredeyse hiç yansımadı. Bazı kanallar 28 Şubat davasını, bazıları ise dün akşam saatlerinde AKP’den istifa ettiğini açıklayan Hakan Şükür haberini gündemde tuttu. Haberi kısaca vermek zorunda kalan NTV ve CNNTÜRK ise  bakanların oğulları ve Fatih Belediye Başkanının gözaltına alınmasını “isim vermeden” dile getirdi. STV’nin ise operasyon haberini tüm yönleriyle vermesi dikkat çekti.
Medyaya yönelik tepkiler Twitter’a da yansıdı:

MEDYA SESSİZ

@ttbamteli : Yadaş yalaka medya içişleri bakanı güler’in oğlunun yolsuzluk operasyonunda alındığıni söylemiyor.
@candundaradasi: Bir ülkede iki bakanın oğlu yolsuzluktan gözaltına alınacak,ama medya isim vermemek için kıvrandıkça kıvranacak.Olur mu?İyi ki İnternet var.
 @yavuzbaydar: Kepazelik daha da büyüyecek: son rüşvet operasyonu bakalım ‘yeni medya’ ve ‘yeniye formatlı eski medya’da nasıl yer bulacak. Medyanın sonu.
@harunkaranfilci:  Medya ısrarla ve yüzsüzlükle belki de Türkiye tarihinin en önemli olaylarından birini veremiyor ama artık mızrak da çuvala sığmıyor.
@Belikce: Dokunulmazlıklar kaldıralacak derken,bakan çocukları da “dokunulmazlar” kapsamına alınmış. Sosyal medya olmasa adlarından sözeden yok. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Osman Necmi Karaca vefat etti

SONRAKİ HABER

AKP\'ye üye yazılan CHP\'li tazminat davası açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...