15 Aralık 2013 14:25

HDP, Malatya'da aday adaylarını halka tanıttı

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) Malatya ve ilçelerindeki belediye başkan aday adayları Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen barış ve demokrasi şenliği ile halka tanıtıldı.

HDP, Malatya\'da aday adaylarını halka tanıttı
Paylaş

Kemal GÜLTEKİN
Malatya

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) Malatya ve ilçelerindeki belediye başkan aday adayları Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen barış ve demokrasi şenliği ile halka tanıtıldı.

BDP, EMEP, ESP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Toplumsal Dayanışma Hareketi yönetici ve üyelerinin katıldığı şenliğe BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy da katıldı. Şölende BDP, HDK, HDP adına birer konuşma yapılırken HDP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hasan Şahin ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy da birer konuşma yaptı.

İlk olarak konuşan BDP il Eş Başkanı Abuzer Yavaş bundan 90 yıl öne egemenlerin emperyalistlerle işbirliği yaparak Türkiye halklarından bağımsız olarak halkların kaderini tayin ettiğini söyledi. Yavaş, konuşmasının devamında ise “Biz Kürtler çok acılar çektik, ama bu kötü kadere asla evet demedik. Bugün Kürt hareketi, Türkiye’nin diğer devrimci demokrat kesimleriyle bir dayanışma halindedir. Bunun adı Halkların Demokratik Partisidir” dedi.

BALİ: HERKES HDP'NİN BİR NEFERİ OLMALI

Yavaş’ın konuşmasının ardında sahneye çıkan HDP İl Eş Başkanı Beyhan Bali ise “Bizler bugün sizlerden sadece HDP’ye oy istemiyoruz, sizleri HDP’nin bir neferi olarak bu mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

HDP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hasan Şahin ise Malatya ilinin Turan Emeksiz’leri, Zeynep Kınacı'ları, Yusuf Ziya Güneş’leri, Ahmet Kaya’ları çıkarttığını söyleyerek onların ruhuna yakışır bir çalışma yürüteceklerini ifade etti. Şahin konuşmasının devamında ise “Malatya devrimcilerin, yiğitlerin mekanıdır. Seçimlerde bunu bir kez daha göstereceğiz, kimse bizleri yok sayamayacak” dedi.

Son olarak konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise ülke halklarının çok büyük sorunları olduğunu ifade ederek “Bu sorunların başında Kürt sorunu gelmektedir. Bugün Kürt sorunu artık bütün dünyada kabul edilir düzeye ulaşmıştır. Bir başka deyişle artık Kürt sorunu sadece Kürtlerin, Türklerin sorunu değil bütün dünyanın sorunudur. Kürtler daha düne kadar Türkiye’de Türk, Arapların içinde Arap, Farsların içinde Fars olarak kabul edildiler. Ama bugün artık gelinen noktada bunları aştık" dedi. Konuşmaların ardından Malatya ve ilçelerinde bütün aday adayları ile HDP bileşenlerinin yöneticileri sahneye çıkarak el ele halkı selamladı.

SON TARİH 30 ARALIK

HDP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hasan Şahin, Yazıhan ilçesi belediye başkan aday adayı Hasan Doğan, Arguvan ilçe belediye başkan aday adayı Nayim Ercan, Akçadağ ilçe belediye başkan aday adayı Aydın Üstün olarak açıklanırken Doğanşehir ilçesinde ise 6 aday adayı olduğu ifade edildi.

Şenlik Koma Diyar ve Koma Azad konserleriyle son buldu. HDP Malatya’da 30 Aralık tarihine kadar aday adaylarının başvurularını kabul edecek.
 

ÖNCEKİ HABER

Cenevre-2\'nin ilk toplantısı Montrö\'de yapılacak

SONRAKİ HABER

Papa: Marksist ideoloji bir hatadır ama...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...