09 Aralık 2013 06:53

Kaçırılan askerler serbest bırakıldı

Lice'de alıkonulan 2'si astsubay 4 asker BDP aracılığı ile Lice İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu ve askeri yetkililere teslim edildi.

Kaçırılan askerler serbest bırakıldı
Paylaş

Lice'de alıkonulan 2'si astsubay 4 asker BDP aracılığı ile Lice İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu ve askeri yetkililere teslim edildi.

Dün akşam Lice'ye bağlı Fis Ovası'nda alıkonulan 2'si astsubay 4 asker, BDP Diyarbakır il eş başkanları Zübeyde Zümrüt ve Mehmet Emin Yılmaz'ın da içinde olduğu BDP heyeti tarafından Yolçatı (Sîsê) köyü yakınlarında teslim alındı. Askerlerin daha önce belirlenen Yolçatı (Sîsê) köyü yol ayrımı yerine Duru Karakolu yakınlarında Lice Kaymakamı ve askeri yetkililere teslim edileceği bildirildi. BDP heyetine teslim edildikten sonra telefon ile Lice Kaymakamı ile görüşen 4 askerin sağlık durumlarının iyi olduğu yönünde bilgi verdiği öğrenildi. Belirlenen yeni güzergaha doğru yoğun askeri hareketliliğin olduğu gözlenirken, bölgeye bir ambulans ve sinyal kesici Jammer araçları sevk edildi.

Yaklaşık yarım saat sonra BDP heyeti alıkonulan Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Melik Dikyol, Astsubay Hakan Özer ve Uzman Erbaş Uğur Sert ile Erzurum'da görevli Uzman Erbaş Ali Akdemir'i Duru Karakolu'nda Lice İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu ve askeri yetkililere teslim etti. Teslim alınan askerlerin burada yapılan sağlık kontrollerinde durumlarının iyi olduğu bildirilirken, alıkonulan 4 askeri teslim eden BDP heyeti Diyarbakır'a doğru yola çıktı.

Öte yandan Duru Karakolu'na doğru yola çıkan konvoyu takip etmek isteyen DİHA muhabirleri askerler tarafından durduruldu. Zırhlı araçlar ile barikat kurulan yolda geçişlere izin vermeyen asker ayrıca "Başbakan'ın kesin talimatı" gerekçesi ile çekim yapılmasına izin vermedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ateşin eteklerinde yaşamak

SONRAKİ HABER

Tayland\'da hükümeti fesih kararı alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...