08 Aralık 2013 06:00

AVM'nin süsü size ölümü işçiye

Antep’in ‘yeni yaşam alanı’ olarak tanıtılan Sanko Park Alışveriş Merkezinde yılbaşı süslemesi yapan bir işçi yere çakılarak yaşamını yitirdi.

AVM\'nin süsü size ölümü işçiye
Paylaş

Gaziantep’in “yeni yaşam alanı” olarak takdim edilen Sanko Park Alışveriş Merkezi bir işçiye mezar oldu. 4 katlı alışveriş merkezinde, yılbaşı öncesi halat kullanmadan tavan süslemesi yapan 55 yaşındaki İsmail Aksoy, bastığı kartonpiyer zeminin kırılması sonucu aşağı düşerek yaşamını yitirdi.

Bir aydınlatma firmasında çalışan İsmail Aksoy’un cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morguna götürüldü. Bu sırada haberi alarak alışveriş merkezine gelen Aksoy’un yakınları ise sinir krizi geçirdi. Kaza sonrası Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu da alışveriş merkezine gelerek görevlilerden bilgi aldı.

ÖLÜM ALANI OLDU

Sanko Park Alışveriş Merkezi, ulusal ve uluslararası büyük mağazalar dahil olmak üzere 216 mağazasının yanı sıra, 7 salonlu 985 kişilik sineması, doğal buz pisti ve eğlence merkezleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki en büyük alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor.

Toplam 140 bin metrekare inşaat alanına ve yaklaşık 55 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan Sanko Park’ta hipermarketler, sinemalar, buz park, bowling, eğlence merkezi, restoranlar, fast food restoranları ve cafelerin yanı sıra, 500 metrekare araba yıkama alanı, 1200 araçlık kapalı otopark bulunuyor.

Bu ışıltılı alışveriş merkezinde işçilere, ya sefalet ücretine günde 10-12 saat çalışmak ya da ölüm düşüyor. (Antep/EVRENSEL)


‘KAZA YAŞANANA DEK HER ŞEY YASAL’

Zonguldak’ta maden ocaklarında yaşanan iş cinayetlerinde 4 maden işçisinin yaşamını yitirmesinin yankısı sürüyor. Ruhsatsız ve daha önce mühürlenerek kapatılmasına rağmen çalışmaya devam eden maden ocaklarında meydana gelen iş cinayetlerine ilişkin olarak Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaptı. Kazaların “Geliyorum” demesine rağmen hiçbir  önlem alınmadığının altı çizilen açıklamada, elektrik hattı çekilen, maden makineleri monte edilerek çalıştırılan ve kaza olana dek yasal gözüken bu ocakların iş kazası yaşandığında “kaçak ocak” olarak adlandırılması eleştirildi. Açıklamada, Türkiye’de maden ocaklarının Maden Kanunu, Çalışma Mevzuatı, İş Kanunu ve İş Güvenliği Yasası çerçevesinde işletildiği ve “kaçak ocak” diye bir kavramın hukuki bir karşılığının olmadığı belirtildi.

Yetkililerin yaşananlara tepkisiz kaldığı vurgulanan açıklamada, kadın ve çocuk işçilerin hiçbir güvenliği olmayan ilkel maden ocaklarında yıllardır kömür ürettiği ifade edildi. Açıklamada, Maden Mühendisleri Odası olarak defalarca ilgilileri uyarmalarına rağmen olumsuzlukları giderecek hiçbir çalışmanın yapılmadığı vurgulandı. Ayrıca açıklamada, ilgililerin “hukuki ve vicadani sorumluluk” gereği istifa edip etmeyecekleri soruldu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taylan Kulaçoğlu: Karizmaları çizildi intikam alıyorlar

SONRAKİ HABER

Bilge adamın hayali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa