23 Şubat 2011 22:54

Şırnak’ta AKP’ye öfke

ŞIRNAK Emek Platformu, üyelerine yönelik açılan çok sayıda davaya dikkat çekerek, emekçiler üzerindeki baskıları kınadı.Şırnak Emek Platformu Üyeleri Hasan Doğan ve Fırat Bilir hakkında “Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet ettikleri” gerekçesiyle Şırnak Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın d

Şırnak’ta AKP’ye öfke
Paylaş

ŞIRNAK Emek Platformu, üyelerine yönelik açılan çok sayıda davaya dikkat çekerek, emekçiler üzerindeki baskıları kınadı.
Şırnak Emek Platformu Üyeleri Hasan Doğan ve Fırat Bilir hakkında “Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet ettikleri” gerekçesiyle Şırnak Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın duruşması görüldü. Duruşmada tutuksuz yargılanan Doğan ve Bilir ile avukatları hazır bulundu. Haklarındaki iddiaları reddeden sanıklar, beraatlarını talep etti. Mahkeme duruşmayı 30 Marta erteledi.
Arkadaşlarına destek vermek için adliyede bulunan Platform üyeleri, duruşma sonrası açıklama yaptı. Emek Platformu Dönem Sözcüsü Serhat Uğur, polislerin hukuksuz bir şekilde duruşma salonuna girmelerini hayretle izlediklerini ifade etti. “Sivil toplum anlayışının ilerlemesine tahammül edemeyen AKP Hükümeti, emekçileri bastırmak için çok büyük uğraşlar veriyor”diyen Uğur, haklarında her gün yeni davalar ve soruşturmalar açıldığını kaydederek tepki gösterdi.
Uğur, “Daha bizler duruşma salonuna girmeden, ailelerimiz girmeden, hukuksuz bir şekilde on beş polisin bizden önce duruşma salonuna girmesini hayretle izledik”diyerek, açılan davalara rağmen mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirti. Uğur, “AKP Hükümeti bunu iyi bilsin ki hiçbir zaman yılmayacağız”dedi. (ŞırnakDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kurtarma çalışmasında helikopter düştü

SONRAKİ HABER

İşçiler alacakları için belediyeyi icraya verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...