26 Kasım 2013 19:12

Yatağan işçisine yine polis saldırdı

Yatağan işçileri, resmi gazetede yayınlanan özelleştirme ilanı sonrası dün Muğla'da yaptığı eylemin ardından bugün de Milas'ta yürüyüş düzenledi. Yürüyüş kolu AKP Milas İlçe binası önüne gelince polis barikatıyla karşılaştı.

Yatağan işçisine yine polis saldırdı
Paylaş

Yatağan işçileri, resmi gazetede yayınlanan özelleştirme ilanı sonrası dün Muğla'da yaptığı eylemin ardından bugün de Milas'ta yürüyüş düzenledi. Halkın da pencerelere çıkarak destek verdiği yürüyüş kolu AKP Milas İlçe binası önüne gelince polis barikatıyla karşılaştı. 

Dün saat 17.00'de otobüslerle Milas'a giden enerji ve maden işçileri, termik santralleri ve kömür ocaklarının özelleştirilmek istenmesini protesto etmek için yürüyüş yapmak istedi. Üçyol Kavşağı'nda toplanan grup, Halilbey Bulvarı'ndan AKP İlçe Başkanlığı'na doğru yürümek istedi. Polis ekiplerince durdurulmak istenen işçiler yürüyüşünü sürdürünce polis işçilere saldırdı. Yürüyüşü sürdüren işçiler parti binası önüne gelince yeniden polis saldırırsına uğradı. İşçilerin kararlı mücadelesi sonucunda polis TOMA'ları geri çekerken, işçiler AKP Milas İlçe binası önünde basın açıklaması yaptılar. Yürüyüş boyunca sık sık, "Dişe diş kana kan, sattırmayız Erdoğan", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganları atıldı. Bu arada yaşanan arbedede TES- İş Şube Başkanı Fatih Erçelik ile Maden İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin'in de aralarında bulunduğu 14 kişi yaralandı. İlçedeki hastanelerde tedaviyelari tamamlanan yaralılar taburcu edildi.

POLİS DÜN DE SALDIRMIŞTI

Dün akşam da Muğla'da, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ve kömür ocaklarının Özelleştirme İdaresine bağlanmasını protesto eden yaklaşık 500 enerji ve maden işçisi, AKP İl Başkanlığı'na yürümek isteyince polis engeliyle karşılaşmıştı. Polisin, biber gazı ve TOMA ile su sıkarak müdahale ettiği işçilerden 8'i yaralanmıştıı. Barikatı aşmayı başaran işçiler, basın açıklaması yaptıktan sonra dağılmıştı.

 

'BİZ MEŞRU BİR DAVAYI SAVUNUYORUZ'
Hastaneye tedavi için gitmiş olan Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik’le yaşanan saldırıyla ilgili konuştuk. İşçilerin meşru davalarını haklı davalarını savunduklarını belirten Erçelk, “Demokrtik hakkımız olan basın açıklamasını yapmak istedik izin vermediler. Polis bugün çok şiddetli davrandı. Polis artık AKP Hükümetinin polisi olmuş. Ben bunu dün de anladım bugün de anladım. Biz termik santrallerin ve ocakların özelleştirilmesinden vazgeçilsin istiyoruz. Eğer vazgeçmezlerse eylemlerimiz sürecek. Her gün eylem yapma kararı aldık” dedi. 24 Ocak tarihinin ihaleye teklif vermenin son günü olduğunu hatırlatan Erçelik şunları söyledi; “Eğer o güne kadar ihaleyi iptal ettiklerini ilan etmezlerse  çoluk çocuk Muğla, Milas’tan başlayarak Ankara’ya yürüyeceğiz. Sayın Başbakan 30’unda Muğla’ya geliyor. Sayın Başbakanı da karşılayacağız. Arkadaşlarla, çoluk çocuk gidip haklı taleplerimizi dile getireceğiz. Şunu da biliyoruz ki bize yine izin vermeyecekler biz biber gazı yemeye razıyız. Buradan Başbakan’a sesleniyorum ‘meşru mudafa’ diyor, ‘hak’ diyor, ‘hukuk’ diyor ama işçilerin sesini duymuyor. Biz santral olarak 2 gün kendimize çalışıyoruz 28 gün devlete çalışıyoruz, kömür ocakları da 26 gün devlete çalışıyor, 4 gün kendine. Bu KİT’ler mi zarar ediyor? Niye birilerine peşkeş çekmek için uğraşıyorlar? İşçinin de sesini duysunlar artık.” (MUĞLA)

ÖNCEKİ HABER

\'Kaza değil kâr hırsı öldürdü\'

SONRAKİ HABER

Eskimeyen bahane: Kriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa