18 Kasım 2013 16:07

Dershane kavgası devam ediyor

Dershanelerin kapatılmasına ilişkin hazırlanan tasarı sert bir biçimde tartışılmaya devam ediyor. Zaman gazetesi ardı ardına yaptığı manşet haberlerine bugün çeşitli kurum ve kuruluşlardan aldığı görüşler ile devam etti.

Dershane kavgası devam ediyor
Paylaş

Dershanelerin kapatılmasına ilişkin hazırlanan tasarı sert bir biçimde tartışılmaya devam ediyor. Zaman gazetesi ardı ardına yaptığı manşet haberlerine bugün çeşitli kurum ve kuruluşlardan aldığı görüşler ile devam etti. Gazete “Eğitim ve insan yetiştiren kurumların önü kesilmesin” manşeti attı ve bu cümleler ile bir anlamda cemaat dershanelerinin nasıl bireyler yetiştirdiğini de itiraf etmiş oldu. Gazete “dershaneler kapatılmasın” diyen kanaat önderleri, eski milletvekilleri ve din görevlilerinin görüşlerini birinci sayfasına yansıttı. Görüşler ise birbirinden dikkat çekici. Örneğin Zaman , Tillonun din alimlerinden Bedrettin Sancar’ın “Dershaneler sayesinde gençlerimiz kötülüklerden korunuyor” sözünü spotuna taşıdı.

AKİT GÜLEN’E TEPKİ GÖSTERDİ

Cemaat ve AKP kavgasının derinliği Akit gazetesinin sürmanşetine de yansıdı.

Akit gazetesi, dershanelerin özel okullara dönüştürülmesine şiddetle karşı çıkan Gülen Cemaatine sert tepki gösterdi. Gazete cemaate 28 Şubat’ı hatırlattı.

Akit gazetesi haberinde adeta Gülen Cemaatini hedefine aldı. Sürmanşetten gördüğü haberde Hürriyet gazetesini de referans olarak gösterdi. Gazete haberinde “Gülen Cemaatinin, 28 Şubat cuntası tarafından kurulan Anasol-D Hükümetine 300’e yakın cemaat okulunu devretmeyi önerdiği ortaya çıktı. Başta Hürriyet gazetesi, Zaman ve Milliyet olmak üzere bir çok gazetede haber olan teklifin, bizzat Fethullah Gülen Hocaefendiden geldiği, arzu edilmesi halinde ‘Kendisini yakın kişilerin açtığı bütün okulları Milli Eğitim Bakanlığına devretmeye hazır olduğu’nu söylediği bildirildi. İmam hatip okullarını kapatan Anasol-D Hükümetine göz nuru okullarını devretmeyi öneren cemaatin, dershanelerini okula dönüştürmeye dahi yanaşmaması manidar bulundu” denildi.

 Akit  Hürriyet gazetesinin 23 Aralık 1997 sayısını sürmanşetine fotoğraf olarak bastı. O dönemki Hürriyet’de de şu ifadelere yer veriliyor: “Okulları devrediliyor. Fethullah Gülen, kendisine yakın kişilerin açtığı bütün okulları Milli Eğitim Bakanlığına devretmeye hazır olduğunu açıkladı.” (MEDYA SERVİSİ)

DERSHANELER İÇİN TAM SAYFA İLAN

Dershanelerin kapatılma tartışmalarına ilişkin tartışmalar gittikçe sertleşiyor. Dershane sahipleri- temsilcileri hükümetin tasarısına gazete ilanları ile tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin başkanlığındaki bir heyet tarafından hazırlanan dershanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılmasına yönelik yasa taslağına özel dershane sektör temsilcileri ulusal gazetelerde tam sayfa ilan vererek tepki gösterdi. İlanda “Toplumun önemli kesimini ilgilendiren, ulusal ve evrensel hukuk ilkelerine aykırı bulunan, girişim özgürlüğünü, öğrenme ve öğretme hakkını, anayasal bir dizi haklarımızı yok sayan, dershaneleri sistem dışına çıkarma-ortadan kaldırma çabalarına karşı çıkmak en temel hakkımızdır” denildi.

DERSHANELER ŞEFKAT TEPE’DE


Zaman gazetesinin ‘dershaneler kapatılacak’ haberinin ardından başlayan kavgaya Samanyolu TV, dizisi ‘Şefkat Tepe’ ile katıldı.  Dizinin Türkiye üzerine sürekli karanlık planlar yapan ‘Karanlık Kurul’u, bu haftaki bölümde dershanelerin kapatılmasını ele aldı. “Dershaneler bir oldu bittiye getirilerek, paketle getirilecek bir yasayla kapatılacak. Yıllardır bitirmeye çalıştığımız bu işi, şimdi bu insanlara yaptırıyoruz” diyen ‘Karanlık Kurul’ bu işin nasıl yapılacağını da ayrıntılı olarak anlatıyor. Kurula göre “derin yapılar” sosyal medya ve bazı İnternet siteleri aracılığıyla dershaneleri itibarsızlaştırma planları yapıyor. Ülkede kaos isteyenler, camia (dizide Gülen Cemaatini temsil ediyor) hakkında kara propaganda çalışmalarının hız kesmeden devam etmesini istiyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ın Diyarbakır gezisi manşetlerde

SONRAKİ HABER

En görkemlisi geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...