08 Kasım 2013 12:09

Kaygı yaşamayacağım bir mahalle istiyorum

13 yıldır Pendik Kavakpınar Mahallesinde yaşıyorum 19 yıllık evli ve üç çocuk annesi bir ev hanımıyım.Yaşadığım mahallede belediyenin bir hizmetini görmedim desem yalan olmaz. Arada bir yolları süpürüyorlar başka bir şey görmedim, görürsem onları da söyleyeceğim.Mahallede en azından çocukların top oynayacağı bir yer yok. Halı sahalar var, onlar da ücretli, her zaman ödeyemediğimiz için çocukları gönderemiyoruz.

Kaygı yaşamayacağım bir mahalle istiyorum
Paylaş

Merhaba Ekmek ve Gül okurları,

13 yıldır Pendik Kavakpınar Mahallesinde yaşıyorum 19 yıllık evli ve üç çocuk annesi bir ev hanımıyım.
Yaşadığım mahallede belediyenin bir hizmetini görmedim desem yalan olmaz. Arada bir yolları süpürüyorlar başka bir şey görmedim, görürsem onları da söyleyeceğim.
Mahallede en azından çocukların top oynayacağı bir yer yok. Halı sahalar var, onlar da ücretli, her zaman ödeyemediğimiz için çocukları gönderemiyoruz.
Okul evime çok yakındı, okulların dönüştürülmesiyle birlikte iki çocuğum artık onları servise de veremediğim için kendi başlarına okula gitmek zorunda. Ben asgari ücretle geçinemeye çalışan bir aileyim üstelik kiracıyım. Bu durumda belediyenin okullar için ücretsiz servis vermesi gerekiyor. Bir de okul önlerinde uyuşturucu ve benzeri maddeleri satanlar var kullananlar var. Devlet duruma el atmalı, belediyeler etüt merkezleri, rehabilitasyon merkezleri oluşturmalı.
Belediyeler parklar, bahçeler yapıyor ama mahallede bu parklardan yararlanamıyoruz. Çünkü bu parklar madde bağımlılarının ve satıcılarının yaşam alanları olmuş. Mahallemde küçücük bir park var, 13 yıldır daha ayak basamadım oraya. Hem mahallenin dışında, hem de madde satıcıları ve bağımlılarından dolayı güvenli değil. Korktuğum için gidemiyorum. Çocuklarımı da gönderemiyorum.  
Belediyecilik sadece park ve bahçeler yapmakla olmuyor. Bizler artık halkın yaşamını gerçekten kolaylaştıracak bir belediyecilik istiyoruz. Kadınların güvenle gidebileceği yerlerin olmasını istiyoruz. Kadınların bir araya gelebileceği kültürel aktivelerin olduğu ve sohbet ortamlarının olabildiği sosyal yerler olmalıdır.
Yani yaşadığım mahalle hem kadınlar hem de çocuklarımız için tümden değişmeli. Hiçbir kaygı taşımadan yaşanabilecek bir mahalle haline getirilmeli, belediyenin görevi budur.
Şimdi biz kadınlar olarak bir araya gelerek değiştirebiliriz. Taleplerimiz çok açık ve gerçekleşebilir talepler. Bunları gerçekleştirmek için belediye yönetimlerinde kadınlar olmalı ve özel bir bütçe ayrılmalı. Biz kadınlar olarak korkmamalıyız yan yana gelmeli, sorunlarımızın çözümü için ısrarcı olmalıyız. Bizler yana yana gelmeyi başardığımızda kolayca kazanacağımıza inanıyorum.   
Hatun AĞIRBAŞ/ PENDİK

ÖNCEKİ HABER

Ovacık\'ta başsavcı cinayeti operasyonu: 8 gözaltı

SONRAKİ HABER

Biz sözümüzü söyleyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...