23 Şubat 2011 22:11

Balıkçılar Kızılırmak’ta yerlerini aldı

KIRŞEHİR’in yakınında geçen Kızılırmak, amatör balıkçıların akınına uğruyor. Özellikle sallama oltayla balık tutan vatandaşlar, hem stres atıyor hem de ailesiyle piknik yapma imkanı buluyor.Oltalara bağlanan zillerin çalması ile yaşanan koşuşturmaca, renkli görüntüler yaşanmasına sebep oluyor. Aynalı sazan balığını

Balıkçılar Kızılırmak’ta yerlerini aldı
Paylaş

KIRŞEHİR’in yakınında geçen Kızılırmak, amatör balıkçıların akınına uğruyor. Özellikle sallama oltayla balık tutan vatandaşlar, hem stres atıyor hem de ailesiyle piknik yapma imkanı buluyor.Oltalara bağlanan zillerin çalması ile yaşanan koşuşturmaca, renkli görüntüler yaşanmasına sebep oluyor. Aynalı sazan balığının yoğunlukta bulunduğu barajda, yem olarak makarna kullanılıyor.
Jandarma ekipleri, kişi başına en fazla 2 oltaya izin veriyor, balık ağı, gırgır ya da fazla olta kullanan balıkçılara ceza kesiliyor. Amatör balıkçıların akın ettiği Kızılırmak’ta, gece geç saatlere kadar balık tutma keyfi yaşanıyor.
Son günlerde ilde bahar havasının yaşanmasıyla balık bereketinin yaşandığını belirten amatör balıkçı Mehmet Kalay, şunları söyledi: “Attığımız oltalara sazan balıkları daha çok geliyor. Bu balık tutma hevesini havalar böyle oldukça devam ettireceğiz.” (Kırşehir/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

99 yıl kimliksiz yaşadı

SONRAKİ HABER

Su kaynaklarını kirletiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...