28 Ekim 2013 13:17

Tomris Oğuzalp yaşamını yitirdi

Türkiye’nin usta tiyatro ve sinema sanatçılarından Tomris Oğuzalp bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Uzun bir süredir tedavi gören sanatçı evinde hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl beyin kanaması geçiren sanatçının sağlık durumu için Oyuncular Sendikası tedavinin sonuç verdiğini duyurmuştu.

Tomris Oğuzalp yaşamını yitirdi
Paylaş

Türkiye’nin usta tiyatro ve sinema sanatçılarından Tomris Oğuzalp bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Uzun bir süredir tedavi gören sanatçı evinde hayatını kaybetti.
Geçtiğimiz yıl beyin kanaması geçiren sanatçının sağlık durumu için Oyuncular Sendikası tedavinin sonuç verdiğini duyurmuştu.

Oğuzalp 10 Ekim 1932’de Trabzon’da doğdu. Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısı olarak sanat hayatını sürdüren Oğuzalp, 1995’te
Altın Portakal Ödüllerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçilmişti.
Oturma Odası (Ankara Devlet Tiyatrosu – 1958), Öfke (Ankara Devlet Tiyatrosu – 1958), Klinik Bir Vaka (Ankara Devlet Tiyatrosu – 1959), Karayar Köprüsü (Ankara Devlet Tiyatrosu – 1959) gibi oyunlar sanatçının Devlet Tiyatroları sahnesinde yer aldığı ilk oyunlar arasında. Suçlu - Kurbağalar (1985), Körebe (1985), Teyzem (1986) ve Milyarder (1986) gibi pek çok sinema filmlerinde rol alan sanatçı, son olarak Beyaz Melek’te görülmüştü.
Sanatçının acı haberini alan sinema ve tiyatro camiasından pek çok isim sosyal medyadan duygularını paylaştı. ‘Teyzem’ filminin yönetmeni Ümit Ünal kullandığı Twitter hesabından, ‘Teyzem”in mükemmel “anne”sini yaratan Tomris Oğuzalp ölmüş. çok üzüldüm’ dedi.

‘TEYZEM’İN MÜKEMMEL ANNESİ’

Ümit Ünal: “teyzem”in mükemmel “anne”sini yaratan Tomris Oğuzalp ölmüş. çok üzüldüm.
Şebnem Sönmez (Oyuncu): Tomris Oğuzalp için başsağlığı mesajlarını ve üzüntülerini ileten herkese teşekkür ederiz.
Ragıp Yavuz(Yönetmen): Işıklar içinde yat Tomris Oğuzalp.
Üstün Akmen (Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı): Tomris Oğuzalp’i de sonsuzluğa uğurladık. Alkışı bol olsun!
Itır Esen (Oyuncu): Usta oyuncu Tomris Oğuzalp kalbi kırık olarak, hayata veda etti...
Akasya Asıltürkmen(Oyuncu): Tomris Oğuzalp, ve niceleri eğer sıkıntı ve zorluklar içerisinde hayata gözlerini yumuyorsa, benim yüzüm yok başsağlığı dilemeye. O kadar.

Usta sanatçı Karacaahmet Şakirin Camii’inde kılınacak öğle namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Van’da kış çilesi başladı

SONRAKİ HABER

‘Özgür basın sayesinde hakikatler konuşuluyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...