23 Ekim 2013 06:00

Kim demiş seçmeli diye

Yapılan sisteme göre seçtiğimiz dersleri bir daha seçemiyoruz ama din derslerini seçen bu dersleri tekrar tekrar seçebiliyor.

Kim demiş seçmeli diye
Paylaş

Melek Kaplan

Hepimizin bildiği yeni eğitim sistemi 4+4+4 okullarda birçok soruna yol açtı. Lisede seçmeli derslerimiz var ama seçmeli olduğu halde okul yönetimi bu dersleri bize zorunlu olarak veriyor. Okuldaki ders programına seçmediğimiz halde Hz. Muhammed’in hayatı, Kur-an’ı Kerim ve temel dini bilgiler dersleri konuldu. Sınıf arkadaşlarıma sorduğumda kimsenin bu dersleri seçmediğini öğrendim. Müdür yardımcısına gidip bu konuda itiraz ettim ancak beni başından atmaya çalıştı. Bana ‘Okul değiştir’ şeklinde bir çözüm önerdi!
Ben din dersi görmek istemiyorsam okul değiştirmem gerekmemeli. Bu şekilde bir çözüm önerisi olamaz. Tüm okullar zorunlu din dersi görmek istemeyen öğrencilere okul değiştirmeyi ‘önerirse’ biz öğrenciler nereye gideceğiz? Nerede okuyacağız?

VELİMİN ARAMASIYLA ‘ÇÖZÜLDÜ’

4+4+4 eğitim sistemi okuldaki eğitimimizi zora sokmaktan başka bir işe yaramıyor. Yapılan sisteme göre seçtiğimiz dersleri bir daha seçemiyoruz ama din derslerini seçen bu dersleri tekrar tekrar seçebiliyor. Bu eğitim sistemi sadece dine yöneliktir. Seçmeli dersler yeterli değil, üst seviyeleri yok. Sadece din derslerinin üst seviyeleri var. Bu durum din derslerini görmeyi zorunlu hale getiriyor. Seçmeli olması sadece isim olarak kalıyor.
Sınıftaki bu sorun velimin aramasıyla çözüme ulaştı. Müdür yardımcısı bir anda ilgili olup derslerimizi değiştirdi. Tabi hepsini değil, şimdi bile 3 saat din dersi görüyoruz. Sınıftan itiraz gelmeseydi okul yönetimi bize zorla din dersi verecekti.
Sisteme göre seçmeli ama okullarda zorunlu hale getiriliyor. Bizler din dersi görmek zorunda değiliz ve bize bu dersleri dayatmalarına izin vermemeli, seyirci kalmamalıyız.

'Kağıthane Lisesi - İstanbul'

ÖNCEKİ HABER

Taksim\'de polis ODTÜ eylemine saldırdı

SONRAKİ HABER

‘En iyi Caferi, devletin Caferisi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...