19 Ekim 2013 16:51

ODTÜ'de ağaçların kesilmesi protesto edildi

Ankara'da belediyeye bağlı ekiplerin çok sayıda iş makinesi ve çevik kuvvet polisi desteğiyle ODTÜ'de başlattığı yol çalışması yürüyüşle protesto edildi.

ODTÜ\'de ağaçların kesilmesi protesto edildi
Paylaş

Ankara'da belediyeye bağlı ekiplerin çok sayıda iş makinesi ve çevik kuvvet polisi desteğiyle ODTÜ'de başlattığı yol çalışması yürüyüşle protesto edildi.

Ankara'da belediyeye bağlı ekiplerin çok sayıda iş makinesi ve çevik kuvvet desteğiyle dün ODTÜ ormanına giderek başlattığı yol çalışması protesto edildi. İki koldan gerçekleştirilen yürüyüş için 100. Yıl Mahallesi'nde öğrenciler ile mahalle sakinleri Migros Marketi önünde biraraya gelirken, yüzlerce ODTÜ öğrencisi de üniversitenin A-4 kapısı önünde biraraya gelerek yol çalışmanın yapıldığı alana doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte "İlk bildiğiniz güzel olan her şeyi katletmek" ve "O ağaçları dikenleredir hınçları" pankartları açan öğrenciler, "İnsanlığını kaybetmişler", "Ormanlara değer vermezler" ve "Ormanları ranta açmayı iyi bilirsiniz" dövizleri taşıdı. Yürüyen grupların beraberinde kürek, kazma, ağaç fidanı ile kova taşıdığı görülürken, yol boyunca kesilen ağaçları toplaması dikkat çekti.

Yol çalışmasının başladığı alana gelen ve topladıkları ağaçları burada üst üste toplayan kitle adına açıklama yapan ODTÜ Elektrik-Elektronik Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Semih Bilgen, dün ODTÜ'de yaşanan ağaç kıyımına dikkat çekerek, ağaçların geçmişte ODTÜ'de görev yapan akademisyen ile öğrenciler tarafından dikildiğini dile getirdi. ODTÜ'nün tarihi bir değere sahip olduğunu belirten Bilgen, buraya sahip çıkacaklarını ve kesilen ağaçların yerine yenilerini dikeceklerini ifade etti.

Polisin aldığı önlemler dikkat çekerken, öğrencilerin yol çalışması başlatılan alandaki bekleyişi devam ediyor.
 

ÖNCEKİ HABER

Gitmek de dert dönmek de

SONRAKİ HABER

Kadını sahtekar gören sosyal güvenlik politikasından vazgeçin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...