19 Ekim 2013 14:21

Leroy Merlin’de grev bitti

Toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Leroy Merlin’in Ankara ve Bursa mağazalarında 3 Ekim’de grev başlatan Sosyal-İş Sendikası işverenle anlaştı.

Leroy Merlin’de grev bitti
Paylaş

Toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Leroy Merlin’in Ankara ve Bursa mağazalarında 3 Ekim’de grev başlatan Sosyal-İş Sendikası işverenle anlaştı. 16 gün süren grevin ardından gelen anlaşma ile işçi ücretlerine birinci yıl için yüzde 6, ikinci ve üçüncü yıl için enflasyon oranında ücret artışı sağlandı.
Mevcut yol ve yemek yardımları korunduğu gibi, 500 TL tutarında sosyal yardım paketunun kazanıldığı sözleşmede, sosyal haklara ikinci ve üçüncü yıl enflasyon oranında artış yapılması kararlaştırıldı. Taraflar İşyeri Kurulu konusunda anlaşma sağlayarak, çalışanların iş güvencesi arttırıldı.
Toplusözleşmenhin imzalanmasının ardından Sosyal-İş tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sendikamız, greve giden süreçte, toplu iş  sözleşmesinin üç yıllık olmasını, sendikal hakların ve iş  güvencesinin geliştirilmesini, çalışma koşullarının iyileştirilmesini, işçilerin ücretlerindeki erimeyi telafi edecek bir ücret artışı yapılmasını ve işçilere yeni sosyal yardımlar sağlanmasını talep etmişti. İşveren, bu taleplerimizi karşılamamış, bir yıllık yüzde 4,5 oranında ücret artışı önermiş, yeni sosyal yardım taleplerimize yanıt vermediği gibi, işçilerin mevcut yol ve yemek yardımlarını işverenin takdirine terk edecek, işyerindeki çalışma koşulları ve hakları belirsizliğe itecek bir yaklaşım içine girmişti” denildi.

ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLDU

16 gün süren grevin ardından taleplerinin büyük oranda karşılandığını belirten Sosyal-İş, kendileri için kırmızı çizgi olan üç yıllık sözleşmenin işveren tarafından kabul edildiği açıkladı.  
“Sendikamız, görüşmelerin her aşamasında yaptığı gibi, üyelerimizin iradesine başvurmuş, tüm üyelerimizin katılımı ile Ankara ve Bursa’da toplantılar yapmıştır. Üyelerimizin ortak iradesi anlaşmanın sağlanması olmuş, sendikamız da gereğini yapmıştır. Sendikamız ve işveren arasında yapılan görüşmede anlaşma sağlanması üzerine grev kazanımla sonuçlanmıştır. Türkiye’de yapı marketler ve alışveriş merkezlerindeki ilk grev kazanılmış; zafer, direnen emekçinin olmuştur” denilen açıklamada, işçilerin pazartesi günü işbaşı yapacağı, Leroy Merlin’de yeni bir sayfanın açılacağını ifade edildi.
Açıklamada Sosyal-İş, grev süresi boyunca kendilerini yalnız bırakmayan sendikalara ve emek dostlarına da teşekkür etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arşiv açılmadan bayram olmaz

SONRAKİ HABER

Türkmen gazı revaçta!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...