10 Ekim 2013 06:00

Yatağından ‘polis geldi’ diye fırlıyor

8 yaşındaki çocuk, arkadaşını dövme teklifini reddedince, polis tarafından dövüldü. Çocuk artık uykularından sıçrayarak uyanıyor. Yetmedi, tanıklar ve aile de tehdit ediliyor.

Yatağından ‘polis geldi’ diye fırlıyor
Paylaş

Mersin’de karakol önünde polis tarafından dövülen 8 yaşındaki D.Ö’nün annesi Kamile Ö, olay nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu söylediği oğlunun uykudayken ‘anne polis geliyor’ diye sıçradığını anlattı.

11 Eylül günü Mersin’in Şevket Sümer Mahallesi’ndeki Siteler Polis Merkezi Amirliği önünde bulunan çocuk parkında görevli polis, 8 yaşındaki D.Ö’ye arkadaşını dövmesini söylemişti. D.Ö’nün bunu kabul etmemesi üzerine aynı polis D.Ö’yü feci şekilde dövmüştü. Olayın kamuoyuna yansımasının ardından darp eden polis ancak açığa alınırken, karakolda görevli diğer polisler de olaydan tam 6 gün sonra soruşturmayı yürüten savcılık kararı olmadan, olay yerini gören 2 kameranın ‘çalışmadığı’ yönünde rapor tutmuştu.

Yaşanan olaylar tanıkların korkutulmasına ve ailenin tehdit edilmesine kadar ulaştı.

D.Ö’nün annesi Kamile Ö, oğlunun polis tarafından feci şekilde dövüldüğünü gören ve bunu kendisine haber veren tanıkların polis baskısından dolayı tanıklık yapmaktan vazgeçtiklerini söyledi. Siteler Polis Karakolu Amirinin kendisini karakola çağırarak gazetecilerle konuşmaması için uyardığını da belirten Anne Kamile Ö, “Ben yanlış bir şey yapmadığımı, onlara güvenmediğimi, gazetecilere güvendiğimi söyledim” dedi. Anne Kamile Ö, bu görüşmede polislerin kendilerine yardım teklifinde bulunduğu ancak teklifi reddettiklerini de dile getirdi.

Oğlunun yaşadıkları nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve sağlık durumunun riskli hale geldiğini ifade eden Kamile Ö, çocuğunun yaşadıklarına dair şunları anlattı: “Oğlumun psikolojisi çok bozuk. Uykudayken ‘anne polisler geliyor’ diyerek bağırıp, çağırıyor. Tek başına dışarı çıkamıyor. Çocuğu deli gibi etmişler” Anne Kamile Ö, oğlunun maruz kaldığı polis şiddeti nedeniyle burnunun kırıldığını bile daha yeni fark ettiklerini de aktardı. 


TANIKLAR ‘GÖRMEDİK’ DEDİ

Karakolda ‘bozuk’ olduğu ileri sürülen kameralarla ilgili savcılığın karakolda yaptığı keşif ile ilgili konuşan Anne Kamile Ö., “Kameraların bozuk olduğuna inanmıyorum. Mahallede olaylar olduğunda niye kameralar bozuk değil. Oğlumu bu hale getirince mi kamera bozuldu” diye sordu. Savcının, tanık olarak gösterdikleri kişilerin olayı ‘görmedik’ diye ifade verdiğini aktardığını söyleyen Anne Kamile Ö., “Ben de savcıya onları tehdit ediyorlar. Korkuyorlar dedim. Kimsenin tanıklığına gerek de yok ki, benim çocuğumun yaşadıkları ortada. Kendisini döveni, onu karakola götürenlerin tek isimlerini söyledi, teşhis etti. Ben bu davadan vazgeçmem. Savcı da bana ‘Biz de senin yanındayız’ dedi” şeklinde konuştu.


İNSAN HAKLARI DERNEĞİ: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi de, polisin geçmişte olduğu gibi bu olayda da orantısız şiddet kullandığını ifade etti. Tanrıverdi, polisin bu olayın üstünü örtmek için her türlü yol ve yönteme başvurarak aileye baskı yaptığını, çeşitli senaryolarla olayın delillerini karartma ve olayı örtbas etme çabası içerisinde olduğunu ifade etti. Tanrıverdi, “İHD olarak artık çocukları korumakla görevli güvenlik güçlerinin orantısız şiddet kullanmasına son vermesi çağrısında bulunuyoruz. Biz bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Her yer Yatağan her yer direniş

SONRAKİ HABER

Hükümet ülkeyi savaşa mı hazırlıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa