09 Ekim 2013 14:06

İYTE'de yemekhane boykotu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsü içerisinde bulunan KYK’ye (Kredi Yurtlar Kurumu) bağlı Urla Yurdunda öğrenciler yemekhane koşullarını protesto amacıyla boykot kararı aldı.

İYTE\'de yemekhane boykotu
Paylaş

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsü içerisinde bulunan KYK’ye (Kredi Yurtlar Kurumu) bağlı Urla Yurdunda öğrenciler yemekhane koşullarını protesto amacıyla boykot kararı aldı. Dönem başından itibaren öncelikle yurt odalarının 2 kişiden 3 kişiye çıkarılması, buna bağlı olarak çalışma ortamlarının, su, yemek fişi sürelerinin kısıtlanması, temel gereksimler gibi birçok problemlerle karşılaşıldığını belirten öğrenciler, son olarak da yemekhane koşullarının bozulmasıyla boykota gitti.

Öğrenciler, yurtta kalan kişi sayısının artması ile birlikte yemekhane sırasının uzadığını, zamanlarının kuyrukta geçtiğini, yemek fiyatlarının geçen seneye göre arttığını ve porsiyonlarda küçülmeye gidildiğini belirtiyor. Boykot süresince öğrenciler kendilerinin hazırladıkları ve  kendi aralarında topladıkları paralarla aldıkları yiyecekleri birlikte yediler.  Öğrenciler bir de masa açarak taleplerini içeren dilekçeleri toplamaya başladı. Toplanan dilekçeler Gençlik ve Spor Bakanlığına gönderilecek. Öğrencilerin yanına gelen yurt yetkilileri yemekhane ile ilgili kararların KYK Genel Müdürlüğü tarafından verildiğini ifade ederek, kendilerinin yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi. Öğrencilerin boykota devam edeceklerini belirtmeleri üzerine, yurt yetkilileri ellerinde isim listesinin olduğunu ve boykot kararının devam etmesi halinde olacaklardan kendilerinin sorumlu olmayacaklarını söyledi.

Öğrenciler ise yaşadıkları sorunlar için de kampüs içerisinde gerçekleşecek olan foruma katılıp taleplerini dile getireceklerini belirtti. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci servisi kamyona çarptı: 3 ölü, 16 yaralı

SONRAKİ HABER

AKSA işçileri yol kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...