25 Eylül 2013 20:18

AKP’li vekilin iki kişiyi yaralayan kardeşi serbest!

Tartıştığı iki arkadaşını bıçakla yaralayan AKP Urfa Milletvekili Abdulkerim Gök’ün kardeşi Yakup Gök, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Bıçaklanmasının ardından iki ameliyat geçiren Reşit Ekinci’nin hastanedeki tedavisi sürüyor. Ekinci’nin iki ameliyat daha geçirebileceği belirtilirken, ailesi

AKP’li vekilin iki kişiyi yaralayan kardeşi serbest!
Paylaş
Fatma Keskintimur

Tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiğimiz Reşit Ekinci’nin kardeşinin eşi Zeynep Ekinci ve kardeşi Müslüm Ekinci, Milletvekili Gök’ün olaydan ötürü kendilerini arayarak bir geçmiş olsun bile dememesine de vekilin kardeşinin serbest bırakılmasına da tepkili. Olayın geçtiğimiz cumartesi yaşandığını ve hangi sebepten kavga çıktığını bilmediklerini söyleyen Müslüm Ekinci, 33 yaşındaki kardeşi Reşit Ekinci’nin 4 yerinden, arkadaşları İrfan’ın da 2 yerinden bıçaklanarak hastaneye kaldırıldığını anlattı. Olayın ardından her iki yaralının da hastanede alınan ifadelerinde kendilerini yaralayanın Yakup Gök olduğunu söylediklerini, buna rağmen Gök’ün 12 saat bile gözaltında tutulmadığını dile getiren Müslüm Ekinci, “Zanlı vekil kardeşi olmasından kaynaklı mı serbest bırakıldı yoksa adaletin gereği bu mu” diye sordu.

AĞIR YARALI HALDE 300 KM YOL!

Yaralıların durumunun saldırının öldürme kastıyla gerçekleştiğini gösterdiğini söyleyen Müslüm Ekinci, Ceylanpınar’da gerçekleşen olayın ardından yaralıların önce Urfa’da hastaneye getirildiğini fakat durumu ağır olan kardeşi Reşit Ekinci’nin yoğun bakım ünitelerinde yer olmaması nedeniyle Antep’e gönderildiğini söyledi. “Ceylanpınar halkı olarak yeterince mağdur olduk. Suriye tarafındaki çatışmalardan en çok etkilenen yerlerden biri Ceylanpınar” diyen Ekinci, “Bir de hastalarımız mağdur oluyor. Hastaneler Suriyeli mültecilerle dolu. Koldaki ve parmaklarındaki lifler kopmuş, kanamalı, midesi delinmiş bir acil hastayı ‘yer yok’ diye 300 km yol gitmeye mecbur bırakmak ne anlama geliyor? Biz tüm halklara kucak açarız, yardımlaşırız ama madem bu kadar insan gelecekti neden tedbir alınmadı. Buradaki halk böyle mağdur mu olmalıydı” diye sordu.

Zeynep Ekinci polisin olaya ilişkin raporu 24 saat sonra Antep’e göndermesine tepki göstererek, “Yalnızca bir kimlikle getirip bırakmışlar, adli bir olay gibi bile göstermemişler. İlçede aramadığımız yer kalmadı. Neyi kapatmaya çalışıyorlar” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Korkmaz: Hepsi ömür boyu hapis yatmalı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da Gezi soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa